Afyonkarahisar'da İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki politikasını protesto etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar'da İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki politikasını protesto etti.
 

İHH İnsani Yardım Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Afyonkarahisar Milli İrada Platformu üyeleri, "Kudüs İçin Meydana Çık" çağrısıyla tüm Türkiye'de çeşitli gençlik sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, işgalcilerin Kudüs'teki baskın planlarına karşı tepkilerini göstermek için İmaret Camisi önünde toplandı.

Genç İHH Afyonkarahisar Başkanı Muhammed Emin Zengin, burada yaptığı konuşmada, ilk kıble, miraç, vicdan, onur ve kırmızı çizgi saydıkları Kudüs'ün, bayram öncesi yine İsrail'in saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

İsrail'in bu saldırılarının artık kronikleştiğine dikkati çeken Zengin, Müslümanlara, her bayramı öncesi Mescid-i Aksa hedefe konularak, bir meydan okuma yapılmakta ve Mescid-i Aksa bir Yahudi mabedine çevrilmek istenmekte. Mescid-i Aksa'ya düzenlenen toplu baskınlar, orada ibadet eden Müslümanlara yapılan saldırılar, ilahi hatıranın vücut bulduğu yapıya verilen zararlar, Müslümanların buraya girişlerine konulan engeller, Mescid-i Aksa'nın altının oyulmasıyla oluşturulan tüneller, buradaki ibadetgahlara uygulanan kapatmalar, Yahudilerin burada gerçekleştirdiği ayinler ve pervasızlıklar, her türlü sosyal ve kamusal baskılamalar, İsrail’in Mescid-i Aksa üzerindeki düşlerinin yapı taşları olarak karşımıza çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.

Müslümanların onurlu ve izzetli direnişinin, İsrail’i her geçen gün düşlerinden uyandırarak gerçeğe doğru yaklaştırdığını dile getiren Zengin, şunları kaydetti:

"Düşler, yerini kabuslara bırakıyor. Bu hakikat, İsrail’in gün geçtikçe daha da çirkefleşmesine, saldırganlaşmasına ve zorbalaşmasına yol açıyor. Ramazan ayının sonunda yaşanan olaylarda İsrail yine Mescid-i Aksa üzerine saldırıya geçmiş, Müslümanların tüm Filistin coğrafyasından başlamak üzere dünyanın her yerinde İsrail’in siyonist politikalarına karşı ayağa kalkması neticesinde, İsrail geri adım atmış, sonun başlangıcını yaşamışlardı. Bugün yine tek ses olmalı, İsrail’e karşı tek yürek tavrımızı ve haklılığımızı ortaya koymalıyız."