Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de bugün yapılacak kabine toplantısında kafe-restoranların akıbeti, yüz yüze eğitim, hafta sonu yasaklarının kaldırılıp kaldırılmayacağı konuşulacak. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Toplantıda, düşük ve orta riskli illerde kademeli olarak yüz yüze eğitim ve yiyecek sektörününün açılmasıyla ilgili durum belli olacak.

Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda bu kapsamda vaka sayısı bakımından düşük riskli iller grubunda yer alan Batman, Hakkari, Iğdır, Şırnak ve Muş, normalleşmeye en yakın şehirler olarak sıralanıyor.

Aralarında Afyonkarahisar'ın da bulunduğu orta riskli yerlerde ise kademeli ve tedbirli olarak kısıtlamaların gevşetilmesi bekleniyor.

Riskin düşük olduğu illerde bu hafta itibariyle lokanta, kafe ve restoranların tedbirli, mesafeli, sınırlı kapasite ve HES kodu şartıyla açılmasına dönük karar alınması planlanıyor. Söz konusu illerde hafta içi belli saatlerle, hafta sonu kısıtlamaların da esnetilmesine kesin gözüyle bakılıyor.