AFYONKARAHİSAR’DA KAÇAK GIDA DENETİMİ Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir peynir imalathanesine yapılan baskında, firmanın deposunda yeniden işlenerek piyasaya sürülmeye çalışılan, insan sağlığına uygun olmayan, bozulmuş, sağlıksız teneke ve kutular içerisinde peynir ve krema ele geçirildiği bildirildi.
Baskında ele geçirilen 6 bin 718 kilogram peynir ve 4 bin 96 kilogram kremanın Gıda Kontrolörleri nezaretinde belediyeye ait katı atık bertaraf etme tesisinde imha edildiği ve firmaya da gerekli idari para cezası uygulandığı aktarıldı.
Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap yaptığı açıklamada, tüm sektörlere yönelik gerek hijyen, gerekse mevzuat eğitimlerinin tüm hızıyla verilmeye devam edildiğini, bu kapsamda gıda üretim, satış noktaları ile toplu tüketim yerlerinde halkın sağlığını tehdit edenlere karşı çalışmaların hiçbir zaman hız kesmeyeceğini belirtti. MERVE MORKAYA (İHA) Afyonhaber notu: Firma ismi soruyorsunuz, bizde yayınlamak istiyoruz. Ancak Bakanlığın gösterdiği cesareti il müdürlüğü gösteremediği için firma ismini gizli tutuyorlar. Firmayı açıklamayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü