Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısında konuştu.

Vali Gökmen Çiçek, “2020 yılını tüm dünya ekonomisini etkileyen pandemi süreciyle tamamladık. Gerek özel sektör temsilcileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde gerekse ihracat rakamlarına baktığımızda bu rakamlar gösteriyor ki İlimiz 2020 yılında ciddi bir üretim yapmış, istihdam sağlamış ve ürettiklerini de dünyanın dört bir yanına ihraç edebilmiş. 2021 yılında da daha fazla gelişmek adına kamu sektörü ve özel sektör olarak neler yapacağımızı ve istihdamı artırma yolundaki çalışmalarımızı değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızı üretime, istihdama daha fazla katmak ve Afyonkarahisar’da işsizliği en aza indirilebilmek için el birliğiyle üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Toplantıda ayrıca işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde ve kurul önerileri ile açılması uygun olabilecek mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı ile girişimcilik eğitim programları konusunda da görüş ve öneriler değerlendirildi.

Vali Gökmen Çiçek, İŞKUR İş Kulübünce yapılan eğitimlere düzenli olarak katılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrencilerinden, Melis Kunduz’a, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İş Arama Servisi tarafından İş Kulübüne yönlendirilen Yalçın Tukmak’a, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrencilerinden Ayşe Hümeyra Özcan’a katıldıkları eğitimden dolayı kitap ve katılım belgesi takdim etti.