AFYON’DA EN İYİSİNİ CHP YAPACAK”

 

CHP İL BAŞKANI NEVZAT ERCAN, yerel seçimler için Belediye Başkan adaylığı sürecinde çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirterek, “Merkez ilçe için şu anda çalışmalar sürüyor. Üç kişi var. Aralarından birini seçeceğiz. Afyonkarahisar’da en iyisini biz yapacağız” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ercan partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel gündemi değerlendirdi. Toplantıda il yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

24 KASIM DA BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLMELİ

Hafta sonu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığını belirterek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Hafta sonu öğretmenler günüydü. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, üzerimizde emeği olan tüm öğretmenlerimizi minnetle, saygıyla, sevgiyle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenlerimizin özlük haklarını iyileştirecek ve Genel Başkanımızın Öğretmenler Günü’nde açıklamış olduğu “Öğretmen Yasası”nın biran önce yasalaşmasının en büyük arzumuz olduğunu belirtmek istiyorum. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almamalıdır. Bu yasa ile öğretmenlerimize her 24 Kasım da kuru kuruya kutlama yerine birer maaş ikramiye öneriyoruz. İnşallah bu bizim iktidarımızda yasalaşacak veya bizim baskımızla geçmişte asgari ücret vb. konularda olduğu gibi yasalaştıracaklar. Bunun başka yolu yok” dedi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI BUNALTILMADAN ATANMALI

Milli Eğitim Bakanının Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesiyle ilgili bir açıklama yapacağına dair sürpriz izlenim oluşturulduğuna değinen Ercan, “Böyle bir izlenim oluşturulmuş olsa da 3600 ek göstergenin ne öğretmenlerimize ne polislerimize ne de diğer görevlilere verilmediğini maalesef görüyoruz. Bu da bizim sözümüzdür. Şu anda bile partiler bir araya gelip bu 3600 ek gösterge sorununu mutlaka çözmelilerdir. Bizim öğretmenlerimize 24 Kasım’da bir maaş ikramiyenin dışında da tasarrufumuz var.  Malum 150 bine yakın öğretmen açığımız var. Dışarıda da atama bekleyen bir sürü öğretmen adayımız var. Bu gençlerimizi de bunalıma sokmadan bir an önce atamalarını yaparak vazifelerine başlayarak ailelerine katkı sağlamalarını istiyoruz. Okullarımızı da öğretmensizlikten kurtarmak istiyoruz. Bu bir an önce yapılmalıdır. Bir de eğitimle ilgili gördüğümüz çok önemli bir sorun taşımalı eğitimdir. Taşımalı eğitimle öğretmenlerimiz köylerden uzaklaştırılmıştır. Köyde kalan öğretmen daha farklı çalışmalara imza atar. Köylülerle işbirliği içinde olur. Öğretmen böylece çevresini, camiasını daha iyi aydınlatır. Taşımalı eğitimle bu ortadan kalkmıştır. Bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

BAŞKA PARTİNİN KADINLARI YÜRÜYÜNCE TERÖR OLUYOR

Bir diğer konunun da geçtiğimiz hafta sonu idrak edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğuna değinen Nevzat Ercan, “Kadına şiddet maalesef ülkemizde de var. Bu koca, baba, kardeş gibi değişik şekillerde görülüyor. Bu hususta ülkemizde kınama amaçlı eylemler yapıldı. Özellikle İstanbul’da yapılan eylemlerde kadınlarımız bizzat devlet eliyle şiddet gördü. Üzerlerine biber gazları sıkılıp coplandılar. Kadın kadındır biz öyle görüyoruz. Siyasette değişik partiden olmaları fark etmiyor. AKP kadınlar Trabzon’da, Bayburt’ta, Artvin’de kadına şiddet olmamalıdır diye yürüdüler. Sokaklarda kadınlar tarafından gayet güzel alkışlandılar. Büyük bir sevgi ve coşku gördüler. Ama başka partiden kadınlar yürüdüğü zaman bu şiddet ve terör oluyor. Biz bu çifte standardı kınıyoruz. Kadınlar haklı olduğu konularda sorunlarını gayet güzel anlatabilmeli” şeklinde konuştu.

TOPLUM NASIL BU HALE GELDİ?

Türkiye de kadın cinayetlerinin son 14 yılda beşe katlandığını belirten Ercan şöyle konuştu:

“Her on kadından 4’ünün eğitimli eğitimsiz fark etmiyor şiddet gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Adalet Bakanlığı verilerine göre 2012-2016 yılları arasında Ailenin Korunması Tedbirine aykırı davrandığı gerekçesiyle hüküm giyen kişi sayısı 19 bin 998 olarak kayıtlara geçti. Bu konuda haftada 96 kişi cezaevine girdi. Geçen yıldan bugüne kadar açılan dava sayısı 207 bindir. Cinsel suçlardan dolayı hüküm giyen kişi sayısında yüzde 143 artış yaşandı. Nasıl oldu da bu toplum bu hale geldi? Bunun nedenleri mutlaka araştırılmalı. 9 yılda 132 hamile kadının öldürülüp, 327 kadın çocuğunu kaybetti. İstanbul’da kadına karşı şiddeti protesto etmek isteyen kadınlar ciddi polis şiddetiyle karşılaştı. Bu konuda da tüm kadınlarımızı duyarlılığa şiddeti uygulayanları da insafa çağırıyoruz. Kadın yeri geldiğinde anne yeri geldiğinde dövülecek bir meta olmamalı diye düşünüyoruz.”

PAZARDA KREDİ KARTI GEÇMİYOR

Ekonomik duruma da değinen CHP İl Başkanı Nevzat Ercan şu ifadeleri kullandı:

“Pazarın kurulduğu gün, 50 metre ötedeki marketten sebze-meyve alışverişi yapan bir vatandaşa ‘Pazardaki meyve sebze daha taze, pazarın kurulduğu gün neden oradan almıyorsun da marketten alıyorsun’ diye sorduklarında vatandaş boş cebini göstererek.  ‘Pazarda kredi kartı geçmiyor, marketten kredi kartıyla alırsam ödemeyi gelecek ay yapacağım, cebimde para yok’ cevabını veriyor. Gelinen nokta budur. Ekonomiye güven kalmadı. Üretim çakılıyor, vatandaşın alım gücü düştü. Sokaklar boş, esnaf zor durumda. Vatandaş zaruri ihtiyaçlarını zor karşılıyor. Memlekette üniversiteli işsiz sayısı 1 milyon 100 bini aşmış.”

YENİ TERÖRİST SOĞAN

Hayat pahalılığında Türkiye’nin dünyadaki ilk 10 ülke arasına girdiğini ancak iktidara göre sıkıntıların sorumlusunu ve yeni teröristin soğan olduğunu belirten Ercan, “Soğan depolarında soğan sayıyorlar. Soğan depolarına baskınla ekonomik krizi çözmeye çalışıyorlar. Yine pansuman, yine aspirin tedavisidir. Pahalılıkla mücadele görüntüsü oluşturuluyor. Sorumlu aranıyorsa soğana değil, ülkeyi soyana bakmak gerekirken, maalesef ülkeyi soyanı değil, soyanı yakalayanı görevden alıyorlar. En son İstanbul Belediyelerini denetleyen Sayıştay 15. Grup Başkanını da görevden aldılar. Peki, Sayıştay İstanbul Belediyelerinde neler bulmuş: İstanbul’da AKP’li bir ilçe belediyesi Bursa ve Çanakkale’ye gezi düzenlemiş. 15 bin kişi götürdük demişler. Aslında giden sayısı birkaç yüz kişi. Anneler Günü’nde konser verdirdik demişler, Sayıştaycılar bakmış ortada konser yok” ifadelerini kullandı.

KUR’AN’IN KDV ORANI YÜZDE 1

Sayıştay 15. Grup Başkanınca yapılan denetimde toplu nikâh organizasyonlarında, toplu sünnet organizasyonlarında, benzer yolsuzluk ve usulsüzlükler tespit edildiğini belirten Ercan, “Camiler ve Din Görevlileri Haftasında yemek vermişler, onda bile yolsuzluk ve usulsüzlük yapılmış. Ama hepsinden önemli Kur’an-ı Kerim aldık demişler, Kur’an-ı Kerim bedellerini hesaplarken Kur’an-ı Kerimin katma değer vergisini yüzde 18 olarak hesaplamışlar, yazmışlar. Hâlbuki Kur’an-ı Kerimin katma değer vergisi yüzde birdir” dedi.

ŞU ANDA DURUM DEĞERLENDİRİYORUZ

Yerel seçimlerde Belediyelerde zor durumda olan, ekonomisi bozulan, çarpıklıkları gören vatandaşların seçimlerinde çok dikkatli olmalarını öneren Ercan, “Vatandaşların yerel seçimlerde aslında bugünkü iktidara da gereken dersi vermesi gerekiyor. Bizde CHP yönetimi olarak her hafta ki basın toplantımızda belirtiyorum, yerel seçimlerle ilgili gerçekten çok yoğun çalışıyoruz. Çok titiz davranıyoruz. Aday adaylarımızı büyük ilçelerin çoğunda belirledik. Yaklaşık 6 ilçemiz kaldı. Onları da en kısa sürede halledeceğiz. Zaten 6 Aralık son gün. Genel merkezde 300’e yakın Belediye Başkan adayımızın ismini açıklayacağız. Merkez ilçe için şu anda çalışmalar sürüyor. Üç kişi var. Aralarından birini seçeceğiz. Hangisi kuvvetliyse o seçilecek. Biz kamuoyu oylamasını da değişik kanallardan yaptırıyoruz. Hangisi kuvvetli gelirse biz onu aday olarak açıklayacağız. AKP Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek’e, İYİ Parti Belediye Başkan adayı İrfan Sepin’e başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Dr. Mahmut Koçak’ın İYİ Parti’den Başkan adayı gösterileceği söylentileri var. İYİ Parti’nin İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bizi ziyaret ettiler. Ortak noktalar var, bu ortak noktalarda birleşilebilir. Biz Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi diyoruz. Bunu diyen herkes bizimle kol kola olabilir. En iyisini Afyon’da biz yapacağız diye düşünüyoruz. Şu anda durum değerlendiriyoruz”  diye konuştu.