AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eğitim kalitesini artırmak için 3 konuda adım atılması gerektiğini belirterek, Afyonkarahisar’daki eğitim seviyesinin yükseltilmesi için ilgili paydaşların katılımıyla Eylül ayı içerisinde toplantı düzenleyeceklerini söyledi

 

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, AK Parti hükümetlerinin eğitime her zaman öncelik verdiğini söyledi.



“EĞİTİM YATIRIMLARINDA AFYON BÜYÜK PAY ALDI”

Geleceğimizin teminatı öğrencilerin 9 Eylül Pazartesi itibariyle yeni eğitim öğretim yılına başladıklarını belirten Veysel Eroğlu, “Bu vesileyle 2019-2020 eğitim öğretim yılının; Milli Eğitim Camiasına, öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hükümetlerimiz döneminde eğitim her zaman en öncelikli konuların başında gelmektedir. Ülkemizde eğitim konusunda; hükümetlerimiz döneminde son 17 yılda muazzam yatırımlar yapıldı. Afyonkarahisar’ımızda bu yatırımlardan büyük bir pay aldı.” dedi.



“EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN 3 KONUDA ADIM ATILMALI”

Eğitim kalitesini artırmak için 3 konuda adımlar atılması gerektiğini kaydeden Eroğlu, “Eğitimde fiziki altyapı çalışmalarının tamamlanması, eğitici seviyesinin artırılması ve öğrencilerimizin teşvik edilerek heyecan ve coşkuyla eğitimlerine hazırlanmasının temini. İlimizde eğitime 2003-2019 yılları arasında 511 milyon TL yatırım yaptık. Afyonkarahisar’da hükümetlerimiz döneminde son 17 yılda; 2002 yılında 5.126 olan derslik sayısını 2019 yılında 6.943’e çıkardık. Böylece derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltarak öğrenimi daha verimli hale getirdik. 2002 yılında 6.573 olan öğretmen sayısını, 2019 yılında 10.334’e yükselttik. 2003 yılında başlattığımız Ücretsiz Ders Kitabı Projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. Son 17 yılda öğrencilerimize takriben 50.000.000 TL maliyetle 26.397.190 adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık.” ifadelerini kullandı.



“EĞİTİM İLE TEKNOLOJİ BİZİMLE TANIŞTI”

“Eğitim ile teknoloji bizimle tanıştı.” diyen Eroğlu, “Bu kapsamda; 12.624 adet bilgisayarı okullarımıza gönderdik. 662 sınıfa ADSL bağlantısı(internet) sağladık. Toplam 468 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk. Afyonkarahisar’daki okullarımıza Fatih Projesi kapsamında; 5.401 Etkileşimli Tahta, 699 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, 41 Doküman Kamera, 11.592 Tablet Bilgisayar gönderdik.” şeklinde konuştu.

 

BU AY TOPLANTI YAPILACAK

Eroğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Öğrenmenin yaşı yoktur prensibiyle çıktığımız yolda 2003-2018 yılları arasında 21.208 kişiye okuma ve yazma öğrettik. Valimiz Mustafa Tutulmaz, Millet-vekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanımız Hüseyin Sezen, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile ilimizde eğitim seviyesinin yükseltilmesi için bu ay içinde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisar’a daha çok hizmetler getirmek ve eğitimde kaliteyi daha da artırmak için yapılan bu toplantıların takipçisi olmak vazifemizdir. Bu vazife sadece bizlerin değil Afyonkarahisarlı değerli hemşerilerimizin de vazifesidir. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının; Milli Eğitim Bakanlığı idarecilerine, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yavrularımıza başarılı bir yıl geçirmelerini ve derslerinde üstün muvaffakiyetler diliyorum.”



KOCATEPE GAZETESİ