"Tüm sendikalara eşit mesafedeyim" diyen Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci'ye Eğitim Bir Sen'den "ince" ayar geldi.

İl Milli Eğitim Müdürünü sendikaya davet eden Şube Başkanı Mustafa Arslan, İl Milli Eğitim Müdürüne "eğitim çalışanlarının sorunlarında tek muhatabımız olan yetkili semdikanın (Eğitim Bir Sen) başkanıyla görüştüm" mesajını paylaştırmak zorunda bıraktı.

Önceki gün, "Ben bir öğretmenim. Ben bir eğitimciyim. Benim için İl Milli Eğitim Müdürü sıfatıyla tüm sendikalara eşit mesafedeyim. Her birinin fikirlerine saygı duyuyorum. Tüm sendika başkanları ile görüştüm. Öğretmenlerim benim için eşittir. Okul dışındaki dünya görüşü beni ilgilendirmiyor. Okulun içerisinde öğretmenlik mesleğini yapan her öğretmen benim için çok değerlidir. O yüzden sendikalar sendikacılığı biz eğitimle ilgili iş yapacağımızı, paydaşlarımızsınız ama karar merci milli Eğitim Müdürlüğü’dür ve benimde bağlı olduğum üst amirim Sayın Valimin haricinde kimseyi karıştırmıyorum. " sözleriyle farklı bir müdür portresi çizen Sünnetci, dün yaptığı paylaşımla şaşırttı.

Milli Eğitim Müdür Mirac Sünnetci'nin Eğitim Bir Sen'i ziyaret ederek "Eğitim sorunlarında tek muhatabım yetkili sendika olan Eğitim Bir Sendir" paylaşımına sendikalardan ve öğretmenlerden sert tepki geldi.

Sendikalar ve öğretmenler Sünnetci'yi "söylemi farklı, yaptığı farklı. Müdür bey saygınlığını kaybediyor." diyerke kendi sözlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Türk Eğitim Sen Başkanı Muhtar Demirci mesajlarında "Eğitim ile ilgili her türlü sorunda TEK muhatabımız yetkili sendikadır." demek inşallah büyük bir GAFtır. Aksini aklımızdan bile geçirmek istemiyoruz. Devleti yönetenler ayrıştırıcı değil, birleştirici dil kullanmalı. Aksi taktirde çalışanları ortadan ikiye bölersiniz. Bizim bölünmeye değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var. Yıllarca bunun sıkıntısını yaşadık, başarısız bir İl olduk. Kimseyi yok sayamazsınız, küstüremezsiniz. Sorunları çözmek bir tarafa daha büyük sorunlar çıkarmaya zemin hazırlarsınız." dedi.

Hürriyetci Eğitim Sen İl Başkanı Özkan Mutluer de, Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi'nin "tek muhatap" paylaşımını şaşkınlıla karşıladıklarını belirtti ve Sünnetci'den açıklama beklediklerini kaydetti.