Afyonkarahisar Belediyesi çocuklarımıza destek sağlamaya devam ediyor. Eğitim, kırtasiye gibi desteklerin yanı sıra her zaman çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayan etkinlikler de sunan Belediyemiz bu kez de Oryantiring Yarışması düzenledi.

AFDOS, ASGADER ve Belediyemiz işbirliğinde Veysel Eroğlu Sosyal Tesisinde düzenlenen yarışmaya 33 sporcu katılırken, çocuklar 1 kilometrelik parkurda 11 hedefe ulaşmak için mücadele etti. ‘Oryantiring haritası kalmayan park kalmasın’ projesi kapsamında yapılan yarışmaya Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner, Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mikail Taşkale, Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği resim eğitmeni Zeynep Gürman ve çocukların aileleri katılım sağladı. Veysel Eroğlu Parkında yarışan çocuklar harita ve pusula yardımıyla zamana karşı hedefleri bulmak için ter döktü. Heyecanlı ve eğlenceli anlara sahne olan yarışma ardından ödül töreni yapıldı. Törende derece alan çocuklarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımız ödüllendirildi.

Çocukları yalnız bırakmayan Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner’de yarış heyecanına ortak oldu. Öner, oryantiringin fiziksel ve zihinsel becerilere katkı sağlayan bir doğa sporu olduğunu söyleyerek öğrencileri tebrik etti. Bir süre çocuklarla sohbet eden Başkan Yardımcımız Murat Öner daha sonra dereceye giren öğrencilerin madalya ve ödüllerini verdi.

“ORYANTİRİNG HARİTASI KALMAYAN PARK KALMASIN” PROJESİNE DESTEK

Afyonkarahisar Belediyesi’nin çocukların eğitimi adına desteklerini artırarak sunduğuna dikkat çene Başkan Yardımcımız Murat Öner; “Belediyemizin desteğiyle 33 çocuğumuzla oryantiring eğitimini yarışla taçlandırıyoruz. Çocuklarımızın yön bulma, teknolojiden yeterli düzeyde faydalanma ve donanımlı, kendilerine özgüveni yüksek bireyler olması adına bu eğitimler veriliyor. Afyonkarahisar Belediyesi olarak 7 büyük parkımızın oryantiring haritasını çıkardık. 1/2500 ölçekli Veysel Eroğlu Parkı parkurumuz 1.1 kilometre burada çocuklarımız 11 ayrı noktayı doğru bularak bitiş noktasına gelecek. Çocuklarımızla birlikte ailelerine de aslında bizim söylemek istediğimiz bir şeyler var. Artık Dünya Bizim ceplerimizde girdi, dijital olarak Dünya çok hızlı bir şekilde ilerledi. Bu ilerleyen gelişen dünyadan bizde teknolojisine faydalanabilmek için aynı zamanda bu eğitimi Aslında büyüklerimizin de alması lazım. Belediyemiz saha ve harita olarak gerekli tüm desteği vererek çocuklarımızın sanatsal eğitimden bu tür eğlenceli sportif eğitimlere kadar onların yanındayız. Paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Eğitim öğretim yılımızın başladığı bu haftada böyle bir etkinlik yapmamızdaki ana gayemiz çocuklarımızın bilgi ile yoğrulmaları yanında mutlaka kültür, sanat, spor faaliyetleriyle de faal olarak ilgilenmeli, anne babalarımız sosyal açıdan da çocuklarımızın gelişmesine destek olmalılar. Her çocuk mutlaka en az bir spor ve sanat dalında faal olarak yer almalıdır. Ki zararlı alışkanlıklardan uzak kalsın. Akıl, ruh ve beden sağlığını geliştirebilsin. Teknolojiyi bilen, bilgiyi, veriyi doğru ve etkin kullanan üretken bir nesil yetiştirmenin yolu çocuklarımızın donanımından geçmektedir. Sloganımız: Ailecek spor yapalım, sağlıklı kalalım” diye konuştu.

Oryantiring Federasyonu İl Temsilcisi, Afyon Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mikail Taşkale’de Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkürlerini sunduğu konuşmasında; “Sağ olsun belediyemizin bu konuda büyük katkılarını görüyoruz. Oryantiring Federasyonu olarak onlara ayrıyeten teşekkür ediyoruz. Türkiye çapında önemli bir proje başlatıldı; ‘Oryantiring haritası kalmayan park kalmasın’ projesi. Okulların yakınlarında bulunan parkların hepsinin oryantiring haritaları çizildi. Amacımız bütün öğrencilere bu sporu yaptırmak. Oryantiring sporu bildiğimiz gibi doğada parkta ve şehirde yapılan yön bulma dayalı bir spor. Öğrencilerimizin bu konudaki eksiklerini gideriyoruz, aynı zamanda derslerle de bağlantılı bir spor olduğu için hem tarih hem coğrafya hem de matematiksel olarak da çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunuyor. Ben bize bu fırsatı, bu imkânları sağlayan Afyon Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği resim eğitmeni Zeynep Gürman ise; “ Resim atölyemize gelen çocukların sadece resim olarak değil görsel olarak bakış açılarını değiştirmek, zekâ gelişimlerine katkı sağlamak ve farklı oyunlarla eğlenmeleri için bu etkinliği düzenledik. Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği’nde 33 resim yapan çocuğumuz yani minik sanatçılarımız burada oryantiring sporunu yapıyor. Hem çocukların görselliğini arttırmak hem onların doğada sporla beraber olmalarını sağlamak için Belediyemizde bize destek oldu. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.