Meksa Yatırım Afyon Belediyesi Başkanı Cömert Küce ile süreci ve gelinen noktayı basketfaul.com'a anlattı...

Gözden kaçırmayın

Şuhut'ta Kütüphaneler Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü.Şuhut'ta Kütüphaneler Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Son ana kadar lige katılım katılmayacağı belli olmayan, hazırlık maçı yapamadan lige başlamak zorunda olan Afyon Belediyesi için, "Keşke yerlerine başka takım alınsaydı..." diyenlerin çoğunlukta olduğunu kabul etmeliyiz. Bugün itibariyle üç galibiyetleri var. Dört maçı da son dakikada, son toplarda kaybettiklerini unutmayalım.



Meksa Yatırım Afyon Belediyesi Başkanı Cömert Küce ile süreci ve gelinen noktayı basketfaul.com'a anlattı...



İşte Küce'den pasajlar...



* Durumumuz belli olmadığı için belirlediğimiz oyunculara teklif yapamıyorduk ama listemiz belliydi. Oyuncuların çoğu da bizden gelecek haberi bekledi ve sonunda koçumuz Can'ın sistemine uygun oyuncuları bir araya getirip lige başladık.



BEŞEBEŞ OYNAMADAN LİGE BAŞLADIK

* Antrenmanda beşebeş oynayamadan başladığımız ve ligde sekizinci haftada üç galibiyet alabileceğimizi beklemiyorduk, çünkü takımı görmemiştik. Ancak Gaziantep yenilgisi sırasında doğru kimya oluşturduğumuzu ve bu takımın başarılı olabileceğini gördük.



TBF VE İDDAA GELİRİYLE KURULAN TAKIM

* Gün itibariyle 3 galibiyetimiz var ama son saniyelerde kaybettiğimiz maçlar farklı sonuçlansa şimdi 6-7 galibiyetle çok enteresan yerlerde olabilirdik. Takımın TBF ve İDDAA geliri ile kurulduğu, bize en yakın kadroların birkaç misli maliyetli olduğu düşünülürse kurgunun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.



KÖTÜ OYNAYANLAR ÖZÜR MESAJI ATIYOR

* Oyuncularımız aileleri ile birlikte aynı otelde kalıyor ve 24 saati birlikte geçiriyor. Çabuk takım olmamızda bunun da rolü büyük. O gün kötü oynayanların akşam bizlere "özür mesajları" attığı bir oyuncu grubuna sahibiz.

ZANNA'NIN TERCİHİNDE MÜSLÜMAN OLMASI ROL OYNADI

* Bütün oyuncularımız son derece iyi niyetli ve karakterli. Talib Zanna'nın Müslüman olması, bizi tercih etmesinde rol oynadı. 

* Erken toparlanmamızda oyuncuların rollerini çabuk kavramaları etkili oldu. Can'ın sistemine uygun yaratıcı 1 numara, şutör 4 numara, pick and roll oynayabilen çok sayıda oyuncu, deneyimli 5 numara ile kimyamız oturdu.



HAVAYA GİRMEK YOK

* Geldiğimiz nokta sevindirici olsa da hedefimiz ligde kalmak olduğunu unutmuyor ve havaya girmiyoruz.

* Türkler de iyi iş çıkarıyor. Erdi'den muazzam memnunum. 3-4 numarada ondan iyi kaç yerli oyuncu var? Bilmiyorum. Ulaş Peker takım kaptanı olarak son derece birleştirici, Burak, Sinan, Mehmet'in de katkıları aratarak devam ediyor.



AFYON'DA BASKETBOL BİRİNCİ SPOR OLMALI

* Bütün bu gelişmelerden sonra kentten daha fazla maddi destek bekliyorum. Tesis olarak harika imkanlara sahibiz, taraftarımız da bizimle birlikte. Afyon'da basketbol birinci spor olmalı.