Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Afyonkarahisar’ımızda rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı sunma için alt ve üst yapı çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Başkan Zeybek, Afyonkarahisar'da devam eden alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeybek, şunları söyledi:

"Şehrimizin ulaşım ağını güçlendiren çalışmaların yanı sıra geçit çalışmaları ile de birlikte trafikte can ve mal güvenliği sağlarken yolların kesiştiği şehir Afyonkarahisar’ımızda rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı da sunuyoruz. Bu kapsamda Karayolları Kavşağı’na alt geçit kazandırıyoruz. Kısa sürede halkımızın kullanımına sunacağımız alt geçit ile birlikte ulaşım imkânlarımızı daha da genişleteceğiz. Öte yandan Devlet Hastanesi Kavşağı’nda bulunan asansörlü üst geçidimiz de hizmete açıldı. 2.’si yapılan asansörlü üst geçitlerimizi ihtiyaç duyulan noktalarda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz."

Yol medeniyettir düsturu ile hareket eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile sıcak asfalt çalışmaları da hızla devam ediyor. Son olarak Paşa Camii Önünde Yol Genişletme ve Kavşak düzenleme çalışmaları yapıldı. Sıcak asfalt ile buluşan yol çalışmasında sona gelindi. Erenler Mahalle’mizin ihtiyaç duyulan büyük bir kısmında ise sıcak asfalt çalışması yapıldı. Aynı zamanda Karşıyaka Mahallesi Filli Kavşağı bağlantı yolu olmak üzere Sadıkbey Mahallesini oteller bölgesine bağlayan yol, AFSÜ önü yolu, Mecidiye Milli Birlik Caddesi ve Uydukent Bölgesi’nde de yoollar sıcak asfalt ile buluşturuldu. Dervişpaşa Mahallesi’nde ise asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar ile birlikte vatandaşlarımız daha konforlu ve güvenilir seyahat imkânı bulacak. Asfalt serim işlemlerinin yanı sıra kaldırım ve parke taşı döşeme işlemleri de sürüyor. Marulcu Mahallesi, Ertuğrul Gazi ve 2. Dumlupınar Caddesi’nde parkeler ve kaldırımlar baştan sona yenilendi. Üst yapı çalışmaları ile birlikte eş zamanda yürütülen alt yapı çalışmaları da kesintisiz sürüyor. Fatih Mahallesi Kümeevler Bölgesinde kanalizasyon yapımı çalışmalarına başlandı. Çalışma ardından kazı bölgesinin asfalt ve kaldırım çalışmaları da hemen yenilenerek hizmete sunulacak.