Doğalgaza dayalı elektrik santrallerine gaz verilememesi kaynaklı olarak elektrik arzındaki sıkıntı Afyonkarahisar’da OSB'yi ve diğer fabrikaları da etkileyecek.

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

Doğalgaza dayalı elektrik santrallerine gaz verilememesi kaynaklı olarak elektrik arzındaki sıkıntı Afyonkarahisar’da OSB'yi ve diğer fabrikaları da etkileyecek.

Duyuruya göre, OSB ve diğer büyük fabrikalarda 2 gün boyunca elektirik verilemeyecek.

Buna göre 25 Ocak’tan 26 Ocak gece yarısına kadar toplamda 48 saat OSB’de “enerji kısıntısı” yapılacağı bildirildi. 28 Ocak günü de 24 saat boyunca kısıntının devam edeceği duyuruldu. 


Duyuru şöyle:

Değerli Sanayicilerimiz;

TEİAŞ Batı Akdeniz Yük Tevzi Merkezi tarafından yönetim kurulumuza yapılan bildirim neticesinde:

Doğalgaz kombine çevrim santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla;

25.01.2022 salı günü gece 00:00 ile 26.01.2022 çarşamba günü gece saat 23:59 arasında toplamda 48 saat bölgemizin tamamında enerji kısıntısı,

Ayrıca; 28.01.2022 cuma günü gece saat 00:00 ile 23:59 saatleri arasında toplam 24 saat bölgemizin tamamında enerji kısıntısı yapılacaktır. Bölgemizde yer alan abonelerin aydınlatma ile ilgili elektrik tüketimi haricinde hiçbir şekilde enerji kullanımı olmayacaktır.

Belirtilen gün ve saatler arasında planlama yapmanız önem arz etmektedir. Kısıtlama gün ve saatlerinde değişiklik olması durumunda siz değerli sanayicilerimize tarafımızdan bilgilendirme yapılacaktır.

Enerji kullanımında kısıtlamaya uyulmaması halinde enerji bakanlığı tarafından OSB'mizin tamamında elektrik kesintisi uygulaması ile karşı karşıya kalabiliriz. Mağduriyetlerin yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda,

Bilgilerinize ve gereğini önemle rica ederiz.