AFYON’DA 137 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI Afyonkarahisar’da 11 bini okul öncesi olmak üzere toplamda 137 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.
Afyonkarahisar’da 2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Kocatepe İlköğretim Okulu’nda bir program düzenlendi.
Programa Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akçit, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel katıldı.
Törende konuşma yapan Okul Müdürü Kadir Postalcıoğlu, okulun açılışından bu yana geçen süreçte yapılanları anlattı. Öğrencilerin yoğun bir yıl geçirdiklerini aktaran Postalcıoğlu, öğrencilerin iyi bir tatili hak ettiklerini söyledi.
Postalcıoğlu’nun konuşmasının ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu, sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Balkanlıoğlu, burada çocuklarla sohbet ederek, önerilerde bulundu.
Öğrencilerin karnelerini de kontrol eden Balkanlıoğlu, “Hepinizin dersleri hemen hemen güzel. Çok kitap okumuşsunuz, hepinizi tebrik ediyorum. Kitap okuma alışkınlığına yaz tatilinde de devam edin. Kitap okuyanların her dersi iyi olur. Matematik, fizik, kimya gibi ileride ağır derslerinizde olacak. Bunlarda da başarılı olmanız, kitap okumanıza bağlıdır” dedi.
Afyonkarahisar’da 10 bin 519 öğrenci okul öncesi olmak üzere, toplam 137 bin 191 öğrencinin karne aldığı belirtildi.