Afyonkarahisar CHP heyeti, İl Başkanı Yalçın Görgöz, İl Başkan yardımcısı Mesude İntepe, il saymanı Sezai Yılmaz, İl sekreteri Sadullah Şahin, merkez ilçe başkanı Ömer Akyıldız ve ilçe sekreteri Ali Ateş, İl Kadın Kolları başkanı Sibel Çogay ile birlikte Afyonkarahisar Türk-İş Temsilcisi Muharrem Uslu ve yönetimine ziyarette bulundu. 

İlimizde uzun yıllar Demiryol-iş sendikasının başkanlığını yapan, halen Türk-İş temsilciliği görevini yürüten Uslu, çalışma hayatında yaşanan sıkıntılardan söz etti. Sendikalı işçi sayısının giderek azaldığına dikkat çeken Uslu, çalışma hayatında köklü değişikler olduğunu, çalışanlara değer verilmediğini dile getirdi. 

Mevcut kapitalist düzende, dünyada ve ülkemizde emekçilerin büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Örgütlenmenin her geçen gün zayıflatıldığını, bunun için alternatif (sarı) sendikaların oluşturulduğunu belirten Görgöz; Özellikle yaşadığımız salgın sürecinden sonra çalışma hayatında köklü değişikler olacağını, emeğin örgütlü olması gerektiğini, aksi halde değişimden en fazla zarar göreceklerin işçi sınıfı, emekçiler olacağını dile getirdi. 

Görgöz; emekliler içinde sıkıntılı günlerin yaşandığını, emeklilere, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT), işsizlere kulaklarını tıkayan emek düşmanı bir iktidarla iş dünyasında barışı sağlamanın mümkün olmayacağını söyledi. 

Esnek çalışma adı altında ucube bir sistem kurulduğunu, bu sistem dahilinde çalıştırılan insanların emeğinin sömürüldüğüne dikkat çeken Görgöz; CHP iktidarında emeğe saygı duyulacak. Biz her zaman olduğu gibi emeğin-emekçinin yanında olacağız. Çünkü “emek en yüce değerdir” dedi.