Cömert Küce yönetiminin kurun yükselmesini bahane göstererek takımı dağıtmasından sonra, HDI Afyon Belediyespor yeni bir yönetim yeni bir anlayışla yeni transferleri ile Cumartesi günü saat 13.00 de 77 Semt Yalovaspor karşısında olacak.

Gözden kaçırmayın

Şuhut'ta Kütüphaneler Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü.Şuhut'ta Kütüphaneler Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Cömert Küce yönetiminin kurun yükselmesini bahane göstererek takımı dağıtmasından sonra, HDI Afyon Belediyespor yeni bir yönetim yeni bir anlayışla yeni transferleri ile Cumartesi günü saat 13.00 de 77 Semt Yalovaspor karşısında olacak.



Öğrenebildiğim kadarıyla Bahçeşehir kökenli Açı Okulları sahiplerinin devraldığı takım bu sene de diğer senelerde Afyonkarahisar’da olmaya devam edecek. Afyon Belediyespor ismi sabit kalıp, sponsorların isimleri doğal olarak yer alacak. Yönetimde en ez 3 Afyon’lu olacak ve denetim kurulu Afyonlulardan oluşacak. Eski borçları da yeni yönetim üstleniyor, sezon sonuna kadar alacağı olan oyuncularla görüşülerek borçlar ödenecek (eski oyuncuların ve teknik heyetten alacağı olanların da kolaylık sağlaması gerekiyor kur farkını da göz önüne alarak). Anlaşmanın başlıca esasları bunlar.

19 Ocak Çarşamba günü itibariyle devir işlemi tamamlandı. Takım Koçluğuna Orman Spor’dan tanıdığımız Korhan Aydanarığ’ın getirildiği ekipte transferler hızlı bir şekilde yapılıyor ve yapılacak.



Eski oyuncularımızdan guard Tuğberk Gedikli ile başlayan süreç yerlilerden Şafak Edge, Mertcan Solkol, Barış Ülker ve Kaan Sarıaslan ile devam etti. Şu anda yabancı transferine yoğunlaşılmış durumda. Eski Fenerbahçeli pivot Johnny Hamilton ile anlaşıldı. Salı günü NBA patentli geçen sezon Eurocup’ın MVP si  Wayne Selden’i ve son olarak Kenny Hayes’i kadrosuna dahil etti. Özellikle Selden çok iyi bir skorer guard, çok verim alacağımızı düşünüyorum keza Hamilton ve Hayes da.



Yabancı transferler için girişimler devam ediyor toplam da 5 veya 6 yabancı oyuncu olacak takımda. Neden yabancı derseniz ligin şu aşamasında geri kalan süreçte bu ağırlığı kaldırabilecek yerli oyuncular bulabilmek çok zor. Elbette yeni transferler ve kadroda yer bulabilirlerse genç oyuncular da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır.

Afyon Belediyespor çok zor bir süreçten geçti. Takım dağıldıktan sonra BGL oyuncularıyla lige devam etti. Zor zamanların kazandırdıkları da olurmuş. Bu süreçte Bilgehan Diril ve Hüseyin Çevirgen çok iyi bir gelişim gösterdiler, yeni oluşan kadroda bu oyunculardan da istifade etmek durumundayız. Bu gençleri Türk basketboluna kazandırmak Afyon Belediyespor’un görevi olmalıdır.  

Daha ikinci yarının 3.maçını oynayacağız. Şu anda bile düşme hattının üstündeyiz. Son iki sırada Büyükçekmece ve Aliağa Petkim var. Semt 77 Yalova maçı çok önemli bu maçı aldığımızda, onun da puan olarak üstüne çıkarız.

Zor bir süreç bizi bekliyor lakin üstesinden gelinemeyecek bir durum değil. Bu takımın ligde kalacağına ve Süper Lig’de kalıcı olacağına inancım tam. Bizlere  ve taraftarlarımıza düşen görev bundan sonraki süreçte takımımıza destek olmak ve iç saha maçlarında salonu tıklım tıklım doldurarak tezahüratımızı yaparak 6. Adam olmak.

Af Yok grubunu da salona bekliyoruz. Onlar da tezahürat anlamında taraftarı ve takımı ateşleyecektir. Bütün Türkiye’nin zihnine kazınmış sloganımızla yazımızı tamamlayıp takımımıza başarılar dileyelim..   #Afyonbasketboluseviyor

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu