Belediye kulüplerinin ne kadar sağlıksız yapılara sahip olduğunu, buna karşılık bugünkü konjonktür içinde basketbolumuzda bir ihtiyacı giderdiklerini defalarca dile getirdik.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Belediye kulüplerinin ne kadar sağlıksız yapılara sahip olduğunu, buna karşılık bugünkü konjonktür içinde basketbolumuzda bir ihtiyacı giderdiklerini defalarca dile getirdik.



Sosyal etkinlik amacıyla başlayıp zaman içinde üst liglerde oynayıp da sorun yaşamamış belediye kulübü nerede ise hiç yok...



Her şeyden önce bu kulüpler büyük sorumsuzluk içinde yönetildikleri için oyuncusuna, antrenörüne, esnafa borçlanırlar. Borç miktarı karşılayamayacakları noktaya geldiğinde ise kapanıp giderler. Tabii yöneticilere bir şey olmaz çünkü onlar sadece devlete olan borçlardan kişisel olarak sorumludur.



Seçimler yapılıp yönetim el değiştirdiğinde yeni başkan eskiye dönük yapılan ne varsa beğenmez. Bunların arasında spor kulüpleri de bulunur. Ya da yeni başkan kulübün yönetimini almak ister ama eski yöneticiler taş koyar.



Bugün 14 Ağustos 2019... Birçok takım bu hafta içinde yeni sezon hazırlıklarına başlıyor. İBB ile Afyon Belediye'nin ne yapacağı ise hala belirsiz. Lige katılmak için para değil, sadece bir yazı istenen kulüpler başvurularını yaparlar... Sonrası Allah Kerim...



İBB ve Afyon Belediye lige katılacak mı Katılacaklarsa kadroyu ne zaman oluşturacaklar? Bu şartlarda ne kadar başarılı olacaklar...



İBB'de kulüp yönetimi eski dönemden kalma ve İstanbul'un yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kontrolünde değil. Acaba yönetim durumu İmamoğlu'na aktardı mı, gerekirse yönetimi vermeye hazır mı? Trabzonspor'da basketbol yöneticiliği yapan, Beylikdüzü'deki salona Aydın Örs'ün adını veren İmamoğlu basketbola duyarsızlık gösterecek mi?



Afyon'da 4.5 milyonluk borç sözlü anlaşmalarla yapılandırılıp 2 milyon TL'nin altına düşürüldü. Bu kadar parayı bulamıyorlarsa zaten bıraksınlar ama salonu dolduran basketbolseverlere yazık değil mi?



Bu iki takımdan vazgeçen olursa sırası gelen Sigortam.net İTÜ davet edilir... Gelmezse Konyaspor, PETKİM gibi TBL'nin güçlü gözüken kulüplerine çağrı yapılır... Olmadı, lig eksik takımla oynanır... 
Ama neresinden bakarsanız bakın önümüzdeki sezonun da sancılı geçeceğini görebiliyoruz...



Basketfaul.com