Afyonkarahisar, dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Basketbolda Avrupa ve Türkiye Şampiyonu, Dünyaca ünlü koç Obrodovic'in takımı Fenerbahçe, Afyonkarahisar'da sporseverlerle Afyon'umuzun Basketbol Süper Ligdeki gururu Afyon Belediyespor maçında buluştu.

Salon tıklım tıklımdı. Maçtan 2 gün önce biletler tükendi, kapalı gişe bir maç oldu.

Güzel de bir maç oldu. Sarı-lacivert formalı taraftar ile Afyon Belediyespor'u destekleyen taraftar birlikte, yan yana maçı izlediler, birlikte güldüler, birlikte alkışladılar...

Bu salona daha önce de, Türk basketbolunun marka ve büyük kulüpleri; Tofaş, Beşiktaş, Galatasaray, Daruşşafaka, Banvit gibi kulüpler gelmişti. Anadolu Efes son hafta gelecek.

Daha önce defalarca yazdım, yine yazıyorum: Afyon Belediyespor Basketbol Kulübü, ve bu kulübün Tahincioğlu Basketbol Süper Ligde oynaması büyük fırsattır, avantajdır, ilimiz için büyük olaydır.

Aslında, sene başında Afyon Belediyespor'da kulüp yönetimi, menajer ve koçun hedefleri büyüktü. Playy-off ve Avrupa hedefleri vardı. Ancak, kurun yükselmesi ve spor kulüplerinde genel olarak görülen ekonomik durumlar maalesef buna izin vermedi. Hem kulüp yönetimi, hem menajer hem de koç, takımı ayakta ve diri tutabilmek için var güçleriyle çalıştılar ve hamdolsun en son Sn. Cömert Küce'nin tabiriyle gemi limana sağ salim yanaştırıldı...

Şimdi, çok büyük bir aksilik olmazsa Afyon Belediyespor, bu yıl Basketbol Süper Ligde kaldı. yani, gemi zor da olsa sağ salim limana yanaştırıldı.

Afyon Belediyespor'un, ligin son 4 haftasındaki maç programı şöyle:

20.04.2019 Saat 17:30 TÜRK TELEKOM  Ankara Ankara Spor Salonu

28.04.2019 Saat 20:00  AREL ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKÇEKMECE BASKETBOL  Afyonkarahisar Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu

04.05.2019 Saat 17:30  GAZİANTEP BASKETBOL  Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu

TARİH BELLİ DEĞİL  ANADOLU EFES  Afyonkarahisar Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu

* * * *

Afyonkarahisar'a, bizlere bu güzellikleri yaşatan başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a, Afyon Belediye Spor Kulübü Yönetim Kuruluna, Menajer Cömert Küce ve ekibine, Koç Can Sevim ve tüm staffa ve bu başarıda büyük emeği geçen, belki de fedakarlığın en büyüğünü yapan tüm basketbolcularımıza, hem şahsen, hem her maçı birlikte omuz omuza izlediğim taraftar adına şükranlarımı sunuyorum.



Afyonkarahisar basketbolu sevdi, salonumuz en sıradan kabul edilebilecek maçlarda bile doluyor. Afyonkarahisar halkı, basketbol haberlerini yakından takip ediyor, takımıyla ilgileniyor. İşte Afyon Belediyespor'un bunun için yaşaması, yaşatılması gerekiyor!..

Umuyorum ki, Afyonkarahisar'ımız için, Afyonkarahisar spor ve basketbol camiamız için bir fırsat olan Afyon Belediyespor, önümüzdeki yıl da Basketbol Süper Ligde olmaya devam eder. Bu aşamada, en büyük görev Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Zeybek'e düşmektedir. Kendilerinden bu konuyla ilgili müjdeli ve güzel haberler bekliyoruz. İnşallah, gelecek yıl, Milletvekillerimizin, Belediyemizin, Valiliğimizin, Afyonkarahisarlı işadamlarımızın destek ve katkılarıyla kulübümüze bulunacak güçlü bir sponsor ve Belediyemizin de destekleriyle iyi bir kadro kurulur ve Afyon Basketbolu Süper Ligde temsil edilmeye devam edilir.

 

Kalın sağlıcakla...

 

İdris ÖZEK

[email protected]