TBL play-off yarı final serisi ilk maçında kendi evinde Selçuklu Belediyesi ile karşılaşan Afyon Belediyespor 87-82 skorla mağlup oldu ve seride 1-0 geriye düştü.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Gururu Münevvere Yılmaz, Trisome Games'de Zirveye KoştuAfyonkarahisar'ın Gururu Münevvere Yılmaz, Trisome Games'de Zirveye Koştu

TBL play-off yarı final serisi ilk maçında kendi evinde Selçuklu Belediyesi ile karşılaşan Afyon Belediyespor 87-82 skorla mağlup oldu ve seride 1-0 geriye düştü.

 

Serinin ikinci maçı Afyon'da üçüncü maçı ise Konya'da oynanacak.

 

Etkili savunma ve hücumla oyuna başlayan Selçuklu, skorda önde olsa da 6-0 seriye çabuk cevap veren Afyon, skoru 6-5 getirmesini bildi. Afyon hızlı hucumlarla topu kolayca yarı sahaya taşısa da daha organize hücum eden Selçuklu, yakaladığı seriyle öne geçerek rakibine molayı aldırdı (19-10). Moladan iki ekip dekarşılıklı üçlüklerle döndü. Son bölümde hücumda Altan Erol ve Pullen ile daha etkili olan Afyon, farkı eritmeye başladı.İlk çeyrek 22-18 Selçuklu üstünlüğüyle tamamlandı.

 

İkinci çeyrekte de yakaladığı tempoyu devam ettirerek başlayan Selçuklu, üstünlüğü korumaya devam etti. Afyon bu dakikalarda iyi organize olmamasının da sebebiyle iyi hücumlardan eli boş döndü. Çeyreğin ikinci yarısında ibreyi kendisine çevirmeyi başaran Afyon, kaydettiği arka arkaya sayılarla skora dengeyi getirdi (33-33). Kalan dakikaların dengede geçtiği ikinci çeyrek 42-42 eşitlikle geçildi.

 

Üçüncü çeyreğe Afyon boyalı alandan, Selçuklu da üç sayı çizgisinden iyi başladı. Dengede gitmeye devam eden karşılaşmada üstünlük bu dakikalarda el değiştirmeye devam ediyordu. Son bölümde Cevher Özer ile dışardan ekstra üçlükler kaydeden Afyon, öne geçti. Ancak Selçuklu Daniels ile cevap vererek üstünlüğü kısa süreden elinden almasını bildi.Üçüncü çeyrek 63-61 Selçuklu üstünlüğüyle tamamlandı.

 

Son çeyreğe İbrahim Yıldırım ve İzzet Türkyılmaz'ın karşılıklı sayılarıyla başladı. İçeri iyi katederek oynayan Afyon, rakibinin farkı açmasına izin vermemeye devam etti. Ancak ikinci bölümde vitesi attıran Selçuklu, 11-0 seriyle farkı çift hanelere çıkararak önemli avantaj yakaladılar (82-71). Ogün Sevinç iki tane kritik üçlüğe imza atan Afyon, bir kez daha rakibi karşısında geri gelmesini bildi (80-82). Son bölümün coachların karşılıklı taktik savaşlarıyla geçtiği karşılaşamyı Selçuklu 87-82 kazanarak seride 1-0 öne geçti

 

Karşılaşmayı Selçuklu'da Daniels 23 sayı, Filepic 18 sayı, İzzet Türkyılmaz 17 sayı ve Yunus Çankaya 16 sayı, 10 asistle galibiyette etkili rol oynadılar. Afyon da ise Cevher Özer 15 sayı, İbrahim Yıldırım ve Hagins 13'er sayıyla karşılaşmayı tamamladılar.