ING Basketbol Süper Ligde mücadele eden temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediyespor, bu sezon aldığı bir galibiyetle adını tarihe yazdırdı. HDI Sigorta Afyon Belediyespor, ligde şampiyon olan ve aynı zamanda da Euro Lig’de şampiyonluğunu ilan eden Anadolu Efes’i 7 Mart 2021 günü oynanan karşılaşmada 103-85 yenerek tarih yazdı.

Anadolu Efes, ligde sezon boyunca oynadığı 30 maçta ve play-off maçlarında sadece bir defa mağlup oldu. Anadolu Efes’i mağlup eden tek takım ise temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediye oldu. Hem de 103 sayı birden atarak!..

Afyon basketbol takımının tarihe geçen bu galibiyette, Afyon adına; Chris Wright 16 sayı, 2 ribaund, 11 asist, Pako Cruz 22 sayı, 5 ribaund, 9 asist, Evaldas Kairys 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Paul Leisner 20 sayı (4/7 üçlük), 2 ribaund, 1 asist, Egemen Güven 15 sayı, 8 ribaund; Paul Macura 10 sayı, 2 ribaund, 1 asist’le oynamışlardı.

Bu maçın üçüncü çeyreğinde Anadolu Efes’in koçu Ergin Ataman, ikinci teknik faulünü alarak maçtan atılmıştı. Periyodun bitimine 4 dakika 17 saniye kala oyunun durmasıyla hakeme itiraz eden deneyimli başantrenör diskalifiye edilmişti. Ataman'ın oyundan atılmasından sonra temsilcimiz maçta ağırlığını koymuş ve maçı 101-85 kazanmıştı.

Anadolu Efes takımı, ligi tek mağlubiyet ile lider bitirmiş, sonrasında oynadığı play-off maçlarının tamamını da kazanmayı bilmişti. Anadolu Efes, play-off maçları sonucunda oynanan final maçlarında Fenerbahçe Beko’yu etkili oyunlarla 111-71, 95-73 ve 93-66’lık skorlarla 3-0 mağlup etti ve şampiyon oldu.

Anadolu Efes gibi Türkiye ve Avrupa şampiyonu bir takımı, bütün sezon boyunca tek mağlubiyeti tattırarak tarihe geçen HDI Sigorta Afyon Belediyespor takımımızı tebrik ediyoruz…

Neden tebrik ediyoruz üstüne basa basa biliyor musunuz?... "Bu galibiyet her şeye değer... İşte tarih böyle yazılır, onun için..."


Not: İşte biz basketbolseverler, bundan bir kaç yıl önce "basketbol kulübümüz yaşatılsın, destek verilsin, fırsat verilsin" diye boşuna diller dökmedik, kampanyalar yapmadık. Tebrikler Cömert Küce... Tebrikler Can Sevim... Tebrikler teknik kadro... Tebrikler takım... Ve bu kulübe başından beri destek veren Sn. Valimiz, Sn. Belediye Başkanımız...Ve elbette bu takımını kuruluşundan beri büyük emekleri olan Sn. Burhanettin Çoban... Sizlere de tebrikler, teşekkürler... 

İDRİS ÖZEK
Sınıf Öğretmeni
Basketbolsever