AFYOHABER ZAFER HAVALİMANINDA özel haber Afyonhaber, Türkiye’nin ilk bölgesel Havalimanı Zafer’in inşaat alanına girerek çalışmaları yerinde gördü. Temel atılırken 30 Ağustos 2013 yılında açılması ilan edilen Zafer Havalimanı 29 Ekim 2012’de yani bir yıl önce açılması bekleniyor. Zafer Bölgesel Havalimanı Türkiye’nin ilk ve tek anahtar teslim yap işlet devret modeli ile yapılacak havalimanı olacak. Yıllardır konuşulan, 3 kez ihalesi iptal olan, 2010 yılında hizmete girecek diye duyulan Zafer Havalimanı nihayet 6 ay sonra açılacak. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta büyük bir merakla beklenen havalimanının ilk görüntüleri Afyonhaber’de yer almıştı. Şimdide inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Afyonhaber fark yaratmaya devam ediyor.   Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanan ilk havaalanı olma özelliği taşıyan, Zafer Bölgesel Havaalanı bölgeye büyük ekonomik güç katacak. Proje çalışmalarına 2007 yılında başlanılan ve yaklaşık 3 milyon 700 bin metrekare arazinin 2 milyon 700 bin metrekaresi takas yoluyla alınarak yapılmaya başlanılan Zafer Bölgesel Havaalanında, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin dördüncü büyük havaalanı olma özelliği taşıyan ve temelinin de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılmasının ardından çalışmaya başlayan İçtaş şirketine bağlı yaklaşık 300 personel, çift vardiya olarak 16 saat aralıksız olarak çalışıyor. 30 Ağustos 2013 tarihinde bitirebilmek iki bakanın pazarlık yaptığı havalimanı inşaatı planlanandan yaklaşık 10 ay eren bitirilecek. 29 Ekim 2012 Cumhuriyet bayramında açılması bekleniyor. Terminal binası ve pist tamam gibi Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılacak olan ve Türkiye’nin Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılmaya başlanan ilk havaalanı olma özelliği taşıyan Zafer Bölgesel Havaalanı’nda, Pist, terminal binası, itfaiye hangarlar gibi birçok binanın aba inşaatı tamamlandı. Aynı anda 300’den fazla kişin çalıştığı inşaat alanında İçtaş şirketi tarafından kurulan şantiye alanında, sağlık memurları, ambulans araçları ve gerekli acil yardım teçhizatları iş kazalarına karşı hazır durumda bekletiyor. Şirketin bu tür konulara büyük önem verdiği ve gerektiği şekilde, gerektiği zamanlarda müdahale edildiği belirtildi. Zafer Havaalanı 3 il için neden bu kadar önemli ?
Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illeri için son derece önemli olan Zafer Havaalanı’nın bir anda bölgenin parlayan yıldızı haline gelmesinin asıl nedeni ise, bu illere ekonomik hareket kazandırması ve Frig Vadisi’nin turizme açılmasına katkı sağlaması olarak belirtiliyor. Zafer Bölgesel Havaalanı inşaatı başlaması ile birlikte Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’da 15 kadar 5 yıldızlı termal otel inşaatı başladı. Bir çok yatırımcı ise termal otel yapacak yer arayışına başladı. Öncelikle yurt dışına tarifesiz (charter) uçuşlar yapılması, daha sonra da tarifeli uçuşların başlatılması öngörülürken, iç ve dış hatlar olmak üzere yılda 2 milyon kişinin bu bölgeden geçiş yapması hedefleniyor. Havaalanı için gerekli her şey yapılacak
Zafer Havaalanının geniş bir kitleye hitap etmesi ve Türkiye’nin sayılı havaalanlarından olmasından dolayı en ince ayrıntısına kadar her şey yapılıyor. Havaalanında;”terminal binası, pist, bağlantı, taksi yolları, 4 uçaklık apron, kule, itfaiye garajı, genel amaçlı garaj, giriş kontrol binası, apron bariyer binası, güç merkeziyle her türlü elektronik ve güvenlik sistemlerine kadar her şey yapılacak. Havaalanından kargo taşımacılığı da planlandığı için Kütahya-Afyonkarahisar hattındaki Çöğürler İstasyonu ile havaalanı arasında,14 kilometrelik demiryolu hattının inşa edilmesi için başlatılan proje çalışmasına ise devam ediliyor.