Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ile Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) arasında imzalanan protokolle, AFSÜ Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimi (TPBD) kuruldu

 

Protokole AFSÜ adına Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türk Patent ve Marka Kurumu adına da Kurum Başkanı Prof. Dr. Habip Asan imza attı.



Akademisyenlere, AFSÜ öğrencilerine ve girişimcilere sınai haklar konusunda bilgi ve destek sağlayacak yeni birimin faaliyetleri AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Emre Semiz tarafından yürütülecek. AFSÜ TPBD’nin, Afyonkarahisar’da ve üniversite de yenilikçi kültürün oluşturulması, markalaşma çabalarının desteklenmesi, katma değeri yüksek buluş ve tasarımların üretilmesi konularında önemli katkılar sağlaması hedefleniyor.





AFSÜ’de yürütülen, fikri ve sınai hakların etkin bir şekilde korunmasına ilişkin çalışmaların parçası olan AFSÜ TPBD sayesinde öğretim elemanları, öğrenciler ve girişimciler; sınai mülkiyet haklarına ilişkin her türlü bilgi ve dokümana, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuata ve yayınlara uzman desteğiyle ulaşabilecekler.

AFSÜ personeli ve öğrencilerinin yanı sıra araştırma geliştirme çalışmaları yapan kişi, kurum ve kuruluşlar, sanayici ve tacirler de AFSÜ TPBD ile görüşerek sınai haklar konusunda destek alabilecek. İlgililere patent veri tabanlarında araştırma yapılması için uygun ortamın oluşturulması konusunda destek sağlayacak AFSÜ TPBD’nın çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak üzere Rektörlük binasındaki birim ofisinin ziyaret edilebileceği bildirildi.