AFSÜ Hastanesine Destek Olan Hayırseverlere Plaket Verildi

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi ameliyathanesinin yenilenmesine katkıda bulunan hayırseverlere plaket verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un ev sahipliğinde AFSÜ Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen plaket törenine; Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ümit Dündar ve Prof. Dr. Adem Aslan, Genel Sekreter V. Öğr. Gör. Ziya Kutay Erşen, AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, AFSÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Hastane Başmüdür V. Hatip Aydın ile hayırseverler Haydar Kaya ve eşi Meryem Kaya, İsmail Ötken, Celal Koca adına oğlu Yunus Koca ve Güray Yumlu katıldı.

Zafer Sağlık Külliyesi D Bloktaki ameliyathanelerin yenilenmesine katkılarından dolayı hayırseverlere plaket verilen törende ilk olarak, çalışmalara ilişkin bir video gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından konuşan AFSÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, devletin daha öncesinde olduğu gibi pandemi sürecinde de sağlık alanında her tür maddi desteği sağladığını, hayırseverlerin katkılarının da sağlık kurumları ve çalışanları için manevi anlamda son derece değerli olduğunu söyledi.

Yönetim olarak hayırseverlerin desteklerinin en uygun şekilde değerlendirilmesi konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Doç. Dr. Tuncer, bütün süreçlerin kayıt altına alındığını ifade etti. Pandeminin altyapı yenileme çalışmalarında gecikmelere sebep olduğunu ama koşullar oluşur oluşmaz çalışmaların tamamlandığını dile getiren Doç. Dr. Tuncer, bütün hayırseverlere ve AFSÜ personeline teşekkür etti.

AFSÜ Rekabette Geri Kalamaz
Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş törende yaptığı konuşmada, AFSÜ’nün dışa bakan yüzü hastane için öncelikli amaçlarının akademik gelişim olduğunu söyledi. Açık bulunan alanlarda nitelikli hekim ve yardımcı personel sayısını ve hizmet kalitesini artırma yolunda ciddi bir yol kat ettiklerini belirten Prof. Dr. Okumuş, hizmet sunumunda sadece akademik yetkinliğin yeterli olmadığını kaydetti.

Sağlık hizmetlerinde rekabetin, özel sektörün yanı sıra şehir hastanelerinin yaygınlaşmasıyla bambaşka bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’nün de bu konuda geri kalamayacağının altını çizdi. Hem bilgi, beceri ve akademik yetkinlik hem de fiziki şartların kalitesi bakımından vatandaşlara en yüksek düzeyde hizmet sunmak zorunda olduklarını söyleyen Prof. Dr. Okumuş, “Kurumsal anlamda, fiziki eksiklerimiz neyse bunları da tamamlayacağız ve fiziki şartlarımızı daha iyi hâle getireceğiz.” dedi.

“Burada yapılan iş bir sadaka-i câriyedir.”

Prof. Dr. Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ameliyathaneler, hastanemizin poliklinikleri ve koridorları gibi herkese açık olmadıklarından göz önünde bulunmasalar da ameliyat olanlara ve orada çalışan personele karşı sorumluluğumuz var. Dolayısıyla buralar için kesintisiz bir iyileştirme çalışması yürütmek gerekiyor. Pandemi birçok açıdan bizi sıkıntıyı soksa da bazı bölümlerin fiziki yenilenmesi açısından bir avantaj da yarattı. Külliyemizdeki diğer yenileme, ek bina ve yeni inşaat çalışmalarının yanı sıra ameliyathaneler için de bir fırsat doğdu.

Burada yapılan iş bir sadaka-i câriyedir. Buradan hizmet alan, burada ameliyat olan, burada sağlığına kavuşan her hastamızın duası, mutlaka bu hayırların karşılığı olacaktır. Vatandaşlarımıza, üniversitemize ve ilimize böyle bir hayır yaptığınız için müteşekkiriz. Çok teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’a plaketini ve teşekkür belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş; Haydar Kaya ve eşi Meryem Kaya’ya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan; İsmail Ötken’e Prof. Dr. Ümit Dündar, Celal Koca adına oğlu Yunus Koca’ya AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, Güray Yumlu’ya AFSÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer takdim etti.

Törenin ardından hayırseverlerle birlikte ameliyathaneler gezilerek tamamlanan yenileme çalışmaları görüldü.