Bu sene ilk öğrencilerini kabul eden Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.

 

AFSÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen törende AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu, 2019 Yılı TÜBİTAK Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü Sahibi Prof. Dr. Esin Kahya, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Alper Pehlivanlı, AFSÜ Eczacılık Fakültesinin akademisyenleri, öğrencileri ve aileleri hazır bulundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende AKÜ Devlet Konservatuarının katkılarıyla bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra AFSÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Ahmet Kerem Tılfarlıoğlu ve Ecem Naz Bayındır arkadaşları adına birer selamlama konuşması yaptı.

 

Eczacılık Fakültesinin önemine değindiler

2019 Yılı TÜBİTAK Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü Sahibi Prof. Dr. Esin Kahya bilim, tıp ve eczacılık tarihi hakkında bilgilendirici bir konuşma yaptı. Konuşmasında insan sağlığına yönelik çalışmaların bilim tarihindeki önemini vurgulayan Prof. Dr. Kahya, sağlık araştırmaları ve hastalıklardan korunma yollarının geliştirilmesinin insanlığa sağladığı katkılara değindi. AFSÜ Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu törende yaptığı konuşmada, eczacılık fakültesinin öğrenci alabilecek duruma gelmesi için verilen çabaları sunum eşliğinde davetliler ile paylaştı. 16 Ocak 2019 tarihinde YÖK’ün belirlediği yeni eczacılık fakültesi açma kriterlerine göre akademik kadro ve alt yapının tamamlandığını belirten Prof. Dr. Köroğlu, fakülte kadrosunda yer alan öğretim üyelerini sahneye davet ederek salondakilere tanıttı.

 

“İlaç piyasasında güçlü bir biçimde yer almalıyız”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise dünyada en fazla araştırma geliştirme yatırımı yapılan alanlardan birinin savunma sanayi diğerinin ise ilaç sanayi olduğunu söyledi. Dinamik ve tecrübeli akademik kadrosu ve heyecanları gözlerinden okunan ilk öğrencileri ile yola çıkan AFSÜ Eczacılık Fakültesi mensuplarına başarılar dileyen Prof. Dr. Okumuş, konuşmasında eczacılık mesleğinin mensuplarına sunduğu yeni fırsatlara da değindi. AFSÜ’nün kurumsal vizyonu çerçevesinde, ülkemizin dünyada gelişen ilaç piyasasında güçlü biçimde yer alması için akademik altyapısını sürekli güçlendirmeye devam edeceğinin altını çizen Prof. Dr. Okumuş, üniversitemizin sonuçları ürüne dönüşecek projelerin tamamını destekleyeceğine dair söz verdi.

 

Plaket ve başarı belgeleri verildi

Konuşmaların ardından, fakültenin açılış dersini verecek olan AFSÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Prof. Dr. Erdem Büyükbingöl, fakültenin logosunu tasarlayan Deniz Zor ve Erdem Güvenç, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Doç. Dr. Çağhan Adar ve Öğr. Gör. Özgün Çoşkuner ile konservatuar öğrencileri Ufuk Palalı, Salih Aydoğdu ve Behlül Öğüt’e plaketleri; Prof. Dr. Esin Kahya, Prof. Dr. Yusuf Öztürk ve Ahmet Kerem Tılfarlıoğlu’na teşekkür belgeleri, AFSÜ Eczacılık Fakültesine üçüncü sırada yerleşen Miraç İşbilen, ikini sırada yerleşen Ece Ormanlı ve birinci sırada yerleşen Ecem Naz Bayındır’a başarı belgeleri verildi. TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın verdiği komutla beyaz önlük giyme seremonisinin gerçekleştirildiği tören, davetlilerin AFSÜ Eczacılık Fakültesi mensuplarını ayakta alkışlamasıyla sona erdi.