AFSÜ Bilim ve Araştırma Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, TV dizilerinde işlenen sağlık ile ilgili konular ve doktor karakterleri üzerine konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

AFSÜ Bilim ve Araştırma Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, TV dizilerinde işlenen sağlık ile ilgili konular ve doktor karakterleri üzerine konuşuldu. Zafer Sağlık Külliyesi Mavi Salondaki etkinlikte, AFSÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Turamanlar ve fakülte öğrencilerinden Ayşe Öz birer konuşma yaptı.

Konuşmasında, verilere göre Türkiye’de bireylerin ortalama günde 3,5 saatini TV karşısında geçirdiğini belirten Doç. Dr. Turamanlar, özellikle 12-19 yaş grubundaki gençlerin tam bir dizi tutkunu olduğunun altını çizdi. TV yapımlarının çocuklar ve gençler üzerindeki etkisinin göz ardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli olduğunu kaydeden Doç. Dr. Turamanlar şöyle konuştu: “TV dizilerinde işlenen konular sağlıkla ilgili olunca daha titiz davranılması gerekmektedir. Dizi yapımcıları ve senaristlerinin hem hasta ve hasta yakınlarının hem de sağlık çalışanlarının hassasiyetlerini ön planda tutması kaçınılmazdır. Dizi ve filmlerde otizm ve benzeri sağlık durumlarının işlenmesi toplumda bir farkındalık yaratması adına olumlu bir adım gibi görünse de bu kişilerden ileri düzey beceri beklenmesi yanılgısına da yol açabilir.”

AFSÜ Tıp Fakültesi 1. Dönem öğrencisi Ayşe Öz’ün konuşmasında otizm hakkında bilgiler verdiği etkinlikte, iyi hekimlik kavramı üzerinde de duruldu. Bir doktoru iyi yapan özellikleri cevaplamanın o kadar kolay olmadığına işaret eden konuşmacılar, bu sorunun cevabının kime sorulduğuna göre değişebileceğine; bireylerin ya da toplumların değer yargıları ve doktorlardan beklentilerinin farklı olabileceğine dikkat çektiler.