AFSİAD , Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için yardım topladı. Yardımların bulunduğu araç, Elazığ ve Malatya’da depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılacak.









 

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen ve Malatya’da da şiddetli biçimde hissedilen depremin ardından AFSİAD yönetimi harekete geçti. 1 kamyon dolusu yardımı Elazığ ve Malatya’daki depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere gönderdi. Yardım aracında ekmek ve haşhaş ezmesi  kampanya çerçevesinde karşılandı.





















Yardımların bulunduğu araç yola çıkmadan önce  basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir SAYIN ve Yönetim Kurulu üyeleri  katıldı.





AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir SAYIN, “Elazığ’da 24 Ocak Cuma günü meydana gelen deprem, Elazığ’ın yanı sıra Malatya’da da şiddetli biçimde hissedilmiş; ne yazık ki 41 kişinin hayatını kaybetmesine, 1067 kişinin de yaralanmasına neden olmuştur. Depremi en iyi hisseden illerden birisi biziz. Dinar ilçemiz, depremi derinden yaşamıştı, bunun ne kadar acı olduğunu biliyoruz, 

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun, Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Sayın, açıklamasına şöyle devam etti:

“Depremin hemen ardından, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir SAYIN önderliğinde başlatılan bu kampanyaya Türkiye’nin her yerinden destek geldi. AFSİAD olarak Elazığ ve Malatya’daki depremzede vatandaşlarımızın acılarını bir nebze de olsa azaltmak için bu yardım seferberliğinde yerimizi aldık. Yardım kampanyamıza destek olan kıymetli üyelerimizi, hayırsever iş insanlarımızı, kutlamak istiyorum. İhtiyaç duyulması, talep edilmesi hâlinde yine yardım toplayıp göndereceğiz.”

Sayın, açıklamasını “Elazığ Afyonkarahisar’dır. Malatya Afyonkarahisar’dır. Biz birlikte Türkiye’yiz. Kardeşlerimizin Yanındayız” sözleri ile bitirdi.

Basın açıklamasının ardından yardım araçları yola çıktı.