Afyonkarahisar 'da.. 18-20 Nisan 2018 tarihlerinde.. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Resmi kurumlar, STK 'lar desteği, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Üye Dernekleri işbirliği ile, “Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (tarafından organize edilecek olan “GASTRO AFYON 2018” “1.ULUSLARARASI TURİZM ve LEZZET FESTİVALİ" etkinliği düzenlenecektir.



Etkinlik yeri ; Afyon Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsü içerisindeki "BARIŞ MANÇO KONSER ALANI" nda olacaktır.

 

Etkinliğin temel amacı ; Ülkemiz alternatif Turizm bölgelerinden, Sağlık, Kültür ve Gastronomi Turizmi önemli merkezi, Termal Turizm’in BaşkentiAFYONKARAHİSAR bölgesi tanıtımına katkı sağlamak.. Yemek Kültürü gelişimi ve özellikle kaybolmaya yüz tutmuş “YÖRESEL LEZZET" lerin günümüz modern pişirme ve sunum teknikleri kullanılmak suretiyle, yeniden Turistik tesislerimiz menü'lerinde yer almasını sağlamaktır.



Yine ; Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) Bşk. Hamza KALKAN ve ekibi tarafından hazırlanan, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Basım işleri gerçekleştirilen "AFYONKARAHİSAR YÖRESEL LEZZETLERİ YEMEK KTAPÇIĞI" da Misafirlerimizin beğenisine sunulacaktır.

 

Etkinliğe katılacak Yurt dışı ve Yurt içi ’den gelecek, çalışma alanlarında etkin başarı elde etmiş ; Yönetici, Aşçıbaşı, Gurme Yazar ve Gezgin’lerin katılımı ile Afyonkarahisar bölgesi tanıtımına ciddi katkı sağlanması hedeflenmektedir.

 

"GASTRO AFYON 2018" Etkinliğine, Ülkemizle "SAĞLIK TURİZMİ" işbirliği yapılan Ülkeler "BÜYÜKELÇİLİK" düzeyinde "DAVET" edilmiş olup, Katılımları sağlanacaktır.



 

Etkinliğe, konusunda Uzman, Yurt Dışı ve Yurt içi Misafirlerimiz yanı sıra bölgemizde faaliyet gösteren Kamu Yöneticilerimiz, Turistik Tesislerimiz Yatırımcı, İşletme Sahibi, Genel Müdür, Yiyecek-İçecek Müdürü, Aşçıbaşı, Satın alma Md. ve diğer Yöneticilerin katılımı sağlanacaktır.

 

“GASTRO AFYON 2018” / PROGRAM ;

 

Etkinlik Tarihi : 18-20 NİSAN 2018

 

Etkinlik Yeri : AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ / ANS KAMPÜSÜ

 

ETKİNLİK FAALİYET PROGRAMI ;

 

* Açılış ve Protokol konuşmaları.

 

* Üniversiteler arası Aşçılık Yemek Yarışması.

 

* Liseler arası Aşçılık Yemek Yarışması..

 

* Ev Hanımları Yöresel Yemek Yarışması..

 

* Engelsiz Yemek Yarışması..

 

* Lezzet ve Yemek Kültürü Sanatsal Etkinlikler..

 

* Afyon Yöresel Lezzetleri tanıtımı ve uygulamalı anlatımı..

 

* Afyon Patatesi tanıtımı ve uygulama alanları..

 

* Söyleşi / Yöresel Kültür zenginliği üzerine söyleşi..

 

* GALA ve ÖDÜL GECESİ ..