Afjet Afyonspor’dan Net Galibiyet
Lokman Özkul'un değerlendirme yazısı...

Afjet Afyonspor Cumartesi saat 13.00 de Ergene Velimeşesporla yazdan kalma bir günde karşı karşıya geldi.

Başkan ve teknik direktör değişikliğinden sonra Afyonspor’un bu maçta ne yapacağı merakla bekleniyordu. Mustafa Çapanoğlu döneminden sonra Cem Kavçak dönemi başlamıştı. Nasıl bir takım kurgusu çıkacaktı, takım üzerindeki dokunuşları nasıldı, biz de bunları görmek için Zafer Stadyumunda idik.

Stoper tandeminde Nazmi ve Taha ikilisini gördük. Sağda Alper solda da Abdullah vardı. Doğan Ateş’in yokluğunda Yusuf Emre oyunu yönlendirecekti lakin Doğan’ı çok arattı özellikle ilk yarı sonunda ağır kalarak kaptırdığı top kalemizde ciddi tehlike oluşturdu ikinci yarıda da benzer bir durum oldu. Bunlardan ziyade çok ağır kaldığını, istediği yerlere istediği topları atamadığını gözlemledik. O pozisyonda Doğan’ın yokluğunda Mithat’ın kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Açıklar iyiydi, Melik ve Celal kanatları iyi kullandılar yalnız ikinci yarıda Celal çok fazla top alamadı elini açıp birçok defa müsait pozisyonda top istediğinde dahi. Cem hoca bu konuyla ilgilenecektir.

Erhan Şentürk bildiğimiz gibiydi. Çok çalışkandı birçok defa kaleyi de yokladı sonunda penaltıdan golünü de attı. Cihan Özkara 11 de başladı pozisyonları kokladı kimi zaman orta sahaya kadar gelerek top da aldı. İkinci yarı Fatih onun yerine dahil oldu. Ben Cihan’ın ikinci yarıda biraz daha devam etmesi taraftarıydım ki Fatih de kendisinden beklenen performansı gösteremedi. Afyonspor ilk yarısını 0-0 tamamladığı maçta ikinci yarıda Melik’in düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıda Erhan’ın golü ve yine ikinci yarı oyuna dahil olan Mithat’ın golleriyle 2-0 maçı zorlanmadan aldı.

Cem hoca için iyi bir başlangıç yalnız kendisinin de tespit ettiği gibi takımda birlik beraberlik ruhunu yakalamak gerekiyor. Eğer takım içinde guruplaşma varsa bu konunun üzerine gidilmeli ve burada başı çekenler kimse gerekirse kadro dışı dahil tercihler düşünülmelidir.

Guruplaşma yapmak hiçbir futbolcunun haddine değildir. Herkes takım için yek vücut çalışmalıdır. Afyonspor oyuncuların kaprislerinin çekileceği bir takım değildir. Bu konu çok önemli.

Önümüzde Sakaryaspor maçı var. Şampiyonluk yarışında ciddi rakiplerimizden. Buradan iyi bir sonuçla dönmeliyiz. Cem hoca takıma dokunuşlarını hissettirecektir, taraftarlarımızda takımlarına inanarak desteklemeye devam etsinler. Sakarya deplasmanında takımımıza başarılar diliyorum..

Lokman Özkul
Spor Yazarı ve Yorumcu
[email protected]