Takımımız Afjet Afyonspor bu sene yükseldiği Spor Toto 1.Ligin ilk yarısını 15 puanla 17.sırada tamamladı. Beklediğimiz bir tablo değildi. Hemen hemen her sene bir üst lige çıkan rekortmen takımımız, 1.Lig’de afalladı.







Birinci Lig elbette ki ağır, Süper Lig’in bir altı. ZTK maçlarında görüyoruz, birçok 1.Lig takımı Süper Lig takımlarına kafa tutuyor, bazılarını da kupada safdışı bırakıyorlar. Lakin bizim takımımızdan beklentilerimiz yüksekti. Elbette ki şampiyonluk filan istemiyorduk, realist olmak lazım, yeni 1.Lige çıkmış takımın şampiyon olması veya hemen play off oynaması olası bir durum değildir.



Biz birkaç sene bu ligde kalıcı olmasını daha sonra şartlar müsait olduğunda veya hedeflediğimiz 2023 te Süper Lig’e çıkmayı istiyorduk. Şu anki tabloyu da istemiyorduk.



Şehir olarak hak ettiğimiz bir görüntü olduğuna inanmıyorum. Maddi imkansızlıklar içinde mücadele eden Elazığspor ve gençlerle onur mücadelesi veren Eskişehirspor’dan puan olarak geride olmamız kabul edilebilir bir durum değil. Hele hele çok daha büyük yoksunluklar içinde mücadele eden Elazığspor’dan kendi evimizde 4 gol yemenin affedilir bir tarafı yok.







Bu maç ilk on dakikada aleyhimize 3-0 a gelebilecek bir maçtı. Oyun olarak hiç bu kadar kötü görmemiştim. Zaten bu maç sonu  şehirde ve taraftarlar arasında çok büyük bir infial oldu.



Üzülerek söylemeliyim ki, bu takımın formasını giymeyi haketmeyen oyuncu arkadaşlar var. İkinci ligde bile oynayamaz dediğimiz bazı oyuncular şimdi 1.Lig’de ilk onbirde çıkıyorlar. Bazen takım kadrolarını maçtan önce görünce bu maç gitti! diyebiliyoruz. Taraftarlar olarak bizim gördüğümüzü teknik heyet göremiyor mu? Oyuncu kadromuz 1.lig için çok geniş olmayabilir ancak özveriyle mücadele edecek oyuncuları seçmek daha doğru olur diye düşünüyorum.







Diğer Serhat hocanın görevden alınmasının ardından vizyonu daha geniş bir hocayla devam edilmeliydi. Serhat hocanın vizyonu dar demesem de bu lig için yeterli olduğunu düşünmüyorum. İkinci Lig farklıdır, Birinci Lig çok farklı. Bir 1.Lig hocası daha doğru olacaktı. Maddi sıkıntılar vb.. devreye girmiş  olabilir ama doğacak sıkıntılar daha büyük olabilir.  Devre arası gerekli önlemler alınmalı ve mutlaka nokta transferler yapılmalı.



Sol bek, sağ ve sol açık, orta saha, santrafor transferleri mutlaka yapılmalı ve kulübede duracak değil onbir oynayacak transferler olmalı. Bu formayı giymeyi hak etmeyen oyuncularla yollar ayrılmalı. Guruplaşma vs.. yapan oyuncular varsa hiç gözünün yaşına bakılmadan takımla ilişiği kesilmeli. Bakınız Trabzonspor iki oyuncu kadro dışı bıraktı takım kendine geldi. Hiçbir oyuncu takımdan büyük değildir. Hiç kimse de vazgeçilmez değildir.



Ligin ikinci yarısını alacağımız önlemlerle  üst sıralara tırmanarak iyi bir yerde tamamlayalım. Takımımızı hak ettiği noktaya elbirliği ile getirelim. Aksi bir sonuç olursa bu şehier halkı sorumluları affetmez. Yıllardır çıkmak için mücadele verdiğimiz  1.Lig’den olası bir düşme durumunda  kimse bu vebali kaldıramaz.  Afyon futbola, spora sevdalı bir şehir. Afyon halkını sevdasından mahrum  etmeyin. Maddi sıkıntılar varsa seferberlik başlatılsın, herkes taşın altına elini koysun.







Eskişehirspor’un verdiği onurlu mücadele bütün takımlara örnek olsun. Taraftarlar da bu takım taraftarları gibi takımına sahip çıkmalıdır. Sadece iyi gün taraftarı olmamak lazım, iyi günde kötü günde takımımızın yanında olmalıyız. Taraftar guruplarımız da Zafer Stadı’nı doldurmaları lazım ki, takımımıza itici güç olsunlar. Af-Yok grubu da küskünlüğü bırakıp, Afyon için, Afjet Afyonspor için tribünlerde olmalılar. Onlara bu takımın ihtiyacı var. Hemşehrim Ahmet Akseki’yi de taraftar  gurubunun başına geçmeye davet ediyorum .Onun yönetiminde Af Yok çok daha etkili.



İkinci yarı kötü rüya, kabus görmemek için  vakit geçmeden yönetimimiz gerekli önlemleri almalı ve ikinci yarı özlenen bir Afjet Afyonspor izlettirilmeldir. Bu şehir halkı bunu hak ediyor.



Saygılarımla..





Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı-Yorumcu