Spor Toto 1.Lig’de mücadele eden temsilcimiz AFJET Afyonspor, ligin 9’uncu haftasında bugün deplasmanda Denizlispor’a konuk olacak.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Spor Toto 1.Lig’de mücadele eden temsilcimiz AFJET Afyonspor, ligin 9’uncu haftasında bugün deplasmanda Denizlispor’a konuk olacak.
 

Spor Toto 1.Lig’de 11 puan ile 9’uncu sırada yer alan temsilcimiz AFJET Afyonspor, bugün saat 19.00’da deplasmanda Denizlispor ile Atatürk Stadında karşı karşıya gelecek. Müsabakayı Kutluhan Bilgiç, Bahtiyer Birinci ve İlker Takpak hakem üçlüsü yönetecek.

TEK EKSİĞİMİZ OLTAN

Son olarak evinde Kardemir Karabük’ü 5-0 ile geçen mor beyazlı temsilcimizde tek eksik oyuncu Oltan Karakullukçu. Tecrübeli forvetin haricinde sakat ya da kart cezalı oyuncu bulunmuyor.

45 YIL SONRA RAKİP OLUYORLAR

Denizlispor Cuma günü saat 19:00’da Denizli Atatürk Stadyumu’nda konuk edeceği AfjetAfyonspor ile daha önce 13 kez karşı karşıya geldi. Yeşil siyahlılar Afyon ile son resmi karşılaşmasını ise tam 45 sene önce yaptı.

4 KEZ GALİBİZ, 2 KEZ BERABERLİK

Spor Toto 1. Lig’in 9. Haftasında AfjetAfyonspor’u ağırlayacak olan Denizlispor, komşusuyla 45 yıl aradan sonra ilk kez resmi bir karşılaşmada kozlarını paylaşacak. Yeşil siyahlılar 1967-1968 sezonunda ilk kez karşılaştığı Afyon’la 2. Lig’de aralıksız 6 sene boyunca mücadele etti. Bu karşılaşmalarda 6 galibiyet alan Horoz 4 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Geri kalan 2 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

KALESİNDE 6 GOL GÖRDÜLER

İki ekip sezon öncesi hazırlık karşılaşmasında ise hasrete son verdi. Denizli’de sezon açılışında rakip olan iki ekibin randevusundan AFJET Afyonspor 1-0 galip ayrılmıştı.  Horoz geride kalan karşılaşmalarda 14 gol atarken kalesinde 6 gol gördü.

1. LİG’DE İLK SEZONUMUZU GEÇİRİYORUZ

Yıllarca 2. Lig’de rakip olan iki ekip 1. Lig’de ise ilk kez birbirlerine rakip olacak. Ligin en tecrübesiz ekiplerinden olan AFJET Afyonspor 1. Lig’de tarihinde ilk kez mücadele ederken, Denizlispor ise 1. Lig’de 33. sezonunu geçiriyor. Yeşil siyahlılar bu istatistikle 1. Lig’in en tecrübeli takımı konumunda.





ODAK