2.Lig Kırmızı Gurupta lige şampiyonluk parolası ile giren Jetler, alınan tatsız ve şanssız sonuçlardan sonra, pazar günü saat 19.00 da ligin güçlü ekiplerinden Ankaraspor ile karşılaştı.



Ankaraspor eski Süper Lig takımlarından Osmanlıspor’un devamı olan bir kulüp. Genç çok koşan bir kadrosu var, özellikle hücum hattı çok tehlikeli. 10 numara oyuncuları topu iyi kullanıyor 9 numara santrafor oyuncusu ise gol bölgelerine iyi hareketleniyor.

Afjet Afyonspor’un kaliteli ayaklardan oluşan bir kadrosu var lakin ileri uçta uzun boylu forvet sıkıntısı göze çarpıyor. Pivot santrafor olması gerekir ki, kaleden ve savunmadaki oyunculardan gelen topları arkadaşlarına indirebilsin bir de yan toplarda kafa vuruşlarıyla rakip kaleyi tehdit edebilsin. Mevcut kadro içinde Cihan Özkara’nın bu pozisyon için uygun olabileceğini düşünüyorum. Erhan Şentürk kaliteli bir oyuncu, fiziki yapısından dolayı ikili mücadelelerde yetersizlik göze çarpıyor hakeza Doğukan da öyle. Doğan Ateş ve Mithat orta sahada oyunu yönlendirdiler, Nazmi de oyunda kaldığı süre içinde hem onlara yardım etti hem de ön libero olarak savunmaya. Savunmayı iyi buldum çok fazla açık vermedi kaleci ile uyumları da iyiydi. Sağ ve sol bekler hem savunmada hem de hücuma destek noktasında olumlulardı. Stoperlerin kesiciliği ve topu oyuna sokuşları geçer not alacak cinstendi.

Afjet Afyonspor ilk yarıdaki oyunuyla idare etti çok göz doldurmadı. İkinci yarıda yenilen şok golden sonra takım silkindi ve kendine geldi. İsmail Haktan Odabaşı bu zamanlarda aktif rol oynadı. İlk golü atan ikinci golü de hazırlayan konumdaydı. İkinci golde Celal Hanalp iyi bir yer aldı ve uçarak kafayla topu filelere gönderdi. Bundan sonra Jetler skoru korumaya yönelik oynadı ve maçı da 2-1 kazandı morallendi de.



Mustafa Çapanoğlu hocanın Nazmi-Hamza Ok hamlesi yerindeydi. Diğer hamleleri daha önce yapabilirdi. Cihan Özkara 90 + larda oyuna dahil olacak bir oyuncu değil, kadroda başka kaliteli ayaklar da var, onları da zamanında oyuna dahil etmeli diye düşünüyorum.

Maçın hakemi idare etti diyebiliriz. Verdiği kararlarla iki tarafın da tepkilerine neden oldu. Topu oynatma isteği olumluydu, faul beklenen birçok pozisyonda faul yoktu topa müdahaleler faul gibi algılanıyor lakin değil.

Ankaraspor engelini kayıpsız geçen Afjet Afyonspor’a, şu anda grup lideri olan Hekimoğlu Trabzon FK maçında başarılar diliyorum, bu maç çok önemli. Aslında bütün maçlar önemli, lig çok çetin geçecek, maç maç düşünüp tek tek engelleri aşmak gerekiyor. İzleyelim görelim bakalım..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
[email protected]