Afyonkarahisar İnternet Medyası, Radyo ve Televizyoncular Derneği (AFİMED) Başkanı Ömer Elçi, 6 Mayıs Radyo Gününü kutladı.

İŞTE ÖMER ELÇİ’NİN MESAJI:

“AFİMED Yönetim Kurulu olarak, tüm radyocu dostlarımızın, değerli meslektaşlarımızın 6 Mayıs Radyo Günü'nü tebrik ediyoruz.

Radyo yayıncılığımız 95 yaşında…

Türkiye, radyo yayıncılığına, bundan tam 95 yıl önce, 6 Mayıs 1927’de merhaba dedi…

 “Alo Alo Muhterem Sami, Burası İstanbul Telsiz Telefonu”

 Sirkeci’nin meşhur Büyük Postane’sinin bodrum katında, Eşref Şefik’in yaptığı bu anonsla başladı Ülkemizde radyo serüveni…

 Bugün, yurdun dört bir yanına yayınlarını ulaştırmaya çalışan, TRT radyolarının yanı sıra  ülkemizde 858 radyo kuruluşu yayınlarına devam etmektedir. Bunların 750’si yerel 76’sı bölgesel ve 32’si ulusal radyo kuruluşlarıdır.  Radyolarımız, her düşünceye ve sese açık mikrofonlarıyla demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur.

Radyocular olarak; yerel, bölgesel ve ulusal radyolar olarak sizlerin yanında olmak, evinde, işinde, arabasında bulunmak, akıllı telefonlarla dinlenmek mutluluğunu yaşıyoruz. Afyonkarahisar’da yayın yapan radyolar olarak, büyük bir emek ve sevgi ile yapılan ilk radyo yayınının 95'inci yılında, radyoya gönül vermiş; elektrik faturaları, telif ücretleri, RTÜK payları ve cezaları, personel ve vergi giderleri altında ezilen ve çok zor şartlarda yayın yapmaya çalışmalarına rağmen halen aynı heyecanı hisseden meslektaşlarımın “6 Mayıs Radyo Günü Kutlu Olsun!”

 
AFYONKARAHİSAR İNTERNET MEDYASI RADYO VE TELEVİZYONCULAR DERNEĞİ (AFİMED)
adına
 
Ömer ELÇİ