Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) sporcuları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler için Frigya Vadilerinin Selimiye-Kıyır etabını yürüdüler.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Her Pazar yürüyüşlerini sürdüren AFDOS sporcuları bu hafta Frigya Vadileri’nin Selimiye-Kıyır etabında yürüyerek tarihte yolculuğa çıktılar. Selimiye’de Roma ve Frig döneminden kalan inleri ve mezarları gezen AFDOS’lu sporcular daha sonra Kıyır’a geçerek Böcü İnleri’ni ziyaret ettiler.

 

Ekip Liderliğini Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) İl Temsilcisi Mitat Şener’in yaptırdığı yürüyüşte Roma ve Frig eserleriyle ilgili bilgilendirme ise Frig Rehberi Tanju Tetik tarafından yapıldı.

 

Engelilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılmaktan mutlu olduklarını kaydeden sporcular faaliyet nedeniyle AFDOS yönetimine teşekkür ettiler. Faaliyette katılımcılar tarafından engellilerin farkında ol ama farklı bakma mesajı verildi.

 

Faaliyet sporcuların Ayazini bölgesindeki kaya yerleşimlerini ziyaret etmeleri ile son buldu.