Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) Başkanı Erol Öztürk, diyaliz hastası sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.rnrnDiyaliz Hastalarını Koruma Derneği tarafından diyaliz hastalarına moral yemeği ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) Başkanı Erol Öztürk, diyaliz hastası sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği tarafından diyaliz hastalarına moral yemeği düzenlendi. Afyonkarahisar Belediyesi yemekhanesinde bir araya gelen diyalizli hastalar, yemek yiyip gönüllerince eğlendi.
Moral yemeğinde konuşan Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) Başkanı Erol Öztürk, derneğin amacının hastasıyla, hasta yakınıyla, doktoruyla, hemşiresiyle diyaliz hastalarının yaşam kalitelerini bir nebzede olsa yükseltmek olduğunu söyledi
Derneğin, 2002 yılında beldedeki 269 hastayla kurulduğunu anlatan AFDİDER Başkanı Öztürk, bu yıl derneğin 10. yılını kutladıklarını belirtti. Hasta sayısının o günden bu yana arttığını bildiren Öztürk, hasta sayısının 700’e ulaştığını anlattı.
Hastaların sorununa çare bulmak için çalıştıklarını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: “Organ bağışı konusunda bilinç kazandırıldı ve bu sayede bir çok organ bağışı gerçekleşti. Organ nakli ameliyatlarının devlet tarafından karşılanıyor olması amacımıza hız kazandırdı. Kentimizde yılda 40’a yakın böbrek nakli ameliyatı gerçekleşti. Derneğimizin asıl amacı organ naklini çoğaltmak. Bizim hastalarımızın büyük çoğunluğu ve hasta yakınları organ bağışında bulundu”
Hasta sayısında yılda yüzde 12’lik artışın olduğuna dikkat çeken Erol Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seneye burada 700 değil 800 kişi olacağız. Bizde yaptığımız yardım ve eğlencelerle sizlere moral vermek istiyoruz. Çeşitli çekilişlerimiz, çeşitli sürprizlerimiz de olacak demiştik. İlk sürprizimiz bir nikah haberi. Diyaliz hastası Zeynep Baş ve Muammer Sezer’in çarşamba günü tanışmış oldukları yer olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde nikahları var, hepinizi nikaha bekliyoruz. Bu nikah belki de Türkiye’de bir ilk. Biz dernek olarak hastalarımızın iyi ve kötü günlerinde yanlarındayız.”
Konuşmanın ardından diyaliz hastası olan 4 yaşındaki Aynur Ceylan’a hem baba hem de annelik yaptığı için Gökhan Ceylan ‘Yılın Babası’ seçildi.
Programda, nakil bekleyen hastalar ile organ bağışında bulunan vatandaşlar da birer konuşma yaparak, bu konuda insanların daha bilinçli olmasını istediler.