AFAD’DAN DAZKIRI’DA OKUL TAHLİYESİ TATBİKATI Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından Dazkırı ilçesinde görev yapan kamu personeline yönelik eğitim çalışması ile birlikte ilçede bulunan Aklim İlköğretim Okulu’nda ‘tahliye’ tatbikatı gerçekleştirildi.
Eğitim ve tatbikat programı çerçevesinde, Dazkırı İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu başta olmak üzere ilçede bulunan kamu kurum, kuruluşlarında görev yapan personele yönelik eğitim çalışması düzenledi. Programda İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan tarafından katılımcılara müdürlüğün yürüttüğü çalışmalarla birlikte, Dazkırı Afet Acil Yardım Planı’ndaki hizmet grupları ve servislerinin görevleri, afet ve acil durumlarda ekiplerin çalışma usul ve esasları, ilçede afet zamanında kullanılacak alanlar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Planlama Zarar Azaltma ve İyileştirme Şube Müdürü Jeoloji Mühendisi Hüseyin Sarıkaya ise Afyonkarahisar ve Dazkırı ilçesinin afet risk durumu, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Kemalettin Güngör tarafından ise deprem ve depremden korunma yolları hakkında bilgiler verildi.
Konuşmaların ardından Alkim İlköğretim Okulu ve ilçedeki sivil savunma kollarındaki öğretmen ile öğrencilerin katıldığı okul tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.