Afyonkarahisar’da yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Genel Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Süheyl Batum 16 Nisan referandumunda hayır oyu veren yüzde 52’lik kısmı temsil ettiklerini ifade etti. Başkan Batum, “Biz yüzde 50’yiz, Biz Türkiye'nin demokratik, laik, kölelerin yer aldığı bir cumhuriyet değil, sosyal ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir cumhuriyet oluşunu devamlı olarak korkmadan söyleyeceğiz” dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi’nin öncülüğünde Afyonkarahisar’da yapılan Genel Yönetim Kurulu toplantısı Alimoğlu Kültür ve Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya katılan ADD Genel Başkanı Süheyl Batum, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Kendilerinin azınlık olmadığını söyleyen Genel Başkan Batum,Türkiye’de yapılan 16 Nisan referandumunda hayır oyu veren yüzde 52’lik kısmı temsil ettiklerini kaydetti.

Toplantının açılışı konuşmasını yapan ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, “Kutsal Yürüyüşün, büyük zaferin başlangıç noktasındayız. Bu gece hep beraber el ele, aynı yolun yolcusu olarak tekrar yürüyeceğiz. Biz Afyon ADD olarak bu kutsal yürüyüşü farklı bir boyuta taşımayalım dedik. Atatürk’ün Kocatepe’deki fotoğrafını çeken Etem Tem adına bir fotoğraf yarışması düzenledik. Bu yarışmaya bin 257 fotoğraf katıldı. 30 tanesini seçtik, bunlarla birlikte 27-29 Ağustos tarihleri arasında Afyon’da, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da, daha sonra da Zafer Yolu güzergahındaki tüm illeri ve ilçeleri dolaşarak 9 Eylül’de İzmir’de olacağız. Silahla girdiğimiz İzmir’e sanatla, kültürle gireceğiz. İnşallah bize bu yolda arkadaş olanlara selam veriyorum” dedi.

Afyonkarahisar’da 2 yıllık sürede yapılan çalışmalar hakkında yapılan sunum sonrasında Genel Başkan Batum kürsüye davet edildi.

Toplantının Afyonkarahisar’da yapılmasına emek veren ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz’e, AKSAM’a, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür eden Genel Başkan Batum, “Seçimler öncesinde ve seçimler sırasında biz bir karar, söz vermiştik. Genel Yönetim Kurulu toplantılarını bütün şubelerimize, bu ailenin içinde yeri doldurulması mümkün olmayan unsurlar olduklarını hep beraber hatırlatmak ve yaşamak için değişik illerimiz ve şubelerimizde yapacağız demiştik. Böylece oradaki arkadaşlarımızın söyleyeceklerini dinleyecek, görüşme imkanımız olacak. Buna Afyon ile başladık. Sebebi ise malum. Belli bir siyasal dönemde yaşıyoruz, genelde de unutarak gidiyoruz. Türkiye’de iktidar çok ciddi bir yol aldı. Tarihi değiştirmek, yeniden yazmak, varolan tarihi yok etme yolunda yaklaşık 20-25 yıldır çok çok inanılmaz bir çaba içine girdiler. Türkiye’de de artık tarih yavaş yavaş unutturulmaya başlandı. Bunları hep birlikte yaşadık. Türkiye’deki bütün Atatürk statlarını kaldırdılar. Yerine bilmem Arena koydular. 3 sene sonunda bir anda dediler ki aaa ne yaptınız arena koydunuz böyle. Gazeteler yine bir başlık attı, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Arena denmesine çok kızıyormuş’ diye. 3 sene burada sanki arena adları konulurken sanki Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkenin Başbakan değilmiş gibi. Yavaş yavaş tarih yeniden yazıldı. Herhalde Sayın Cumhurbaşkanımızda böyle bir şeyi yapmayı istemez. Mutlaka istemez, ama inandığı için bu Şevki Yılmaz gibi adamlara, kandığı için, bir haftadır 26 Ağustos 30 Ağustos falan yok, Malazgirt Zaferi’ni hep beraber kutluyorlar. Bu tarihi yeniden yazma çabasıdır. 20 senedir bize kimsiniz siz azınlıksınız, halk biziz, sizler ise Mustafa Kemal’i seven bir azınlıksınız deniyordu. Oysa 16 Nisan referandumu bize gösterdi ki biz azınlık filan değiliz. Çok net söylüyorum. Türk halkının yüzde 52’si yapılan o baskıya rağmen ‘Hayır Atatürk Cumhuriyeti kalsın’ dedi. Demek ki biz bir parti değiliz, içimizde mutlaka farklı farklı partileri tutan arkadaşlar olabilir. Ama biz bir şeye inanıyoruz. Atatürk Cumhuriyeti, Atatürk Devrimleri, Atatürk İlkeleri ilelebet bu ülkede yaşayacaktır ve Türkiye Cumhuriyeti daima Atatürk’ün kurduğu ilkeler üzerine dayalı bir Cumhuriyet olarak kalacaktır. Yüzde 50’si de en azından Türkiye’de buna inanıyoruz” ifadesine yer verdi.

Konuşmaların ardından ADD'ye verdiği destekten dolayı İşadamı İbrahim Alimoğlu'na Genel Başkan Süheyl Batum ve ADD Yönetim Kurulu Üyesi Nurşen Ersen tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi. Sonrasında ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz’e de ADD Genel Merkez Genel Sekreter Yardımcısı Ersan Petekkaya tarafından teşekkür plaketi ve teşekkür belgesi verildi.