Adalet Birlik Partisi Afjet Afyonpor'a ziyaret gerçekleştirecek.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Adalet Birlik Partisi Afjet Genel Müdürlüğü'nü saat 09:30'da ziyaret gerçekleştirecek.



Adalet Birlik Partisi ne zaman kuruldu?

Kurucu Başkanlığını İrfan Uzun'nun yaptığı Adalet Birlik Partisi 06/06/2018 tarihinde kuruldu.



İrfan Uzun kimdir?

Trabzon Köprübaşı’lı olan İrfan Uzun, 04 Temmuz 1975 Ereğli doğumludur. 1985 yılında Kdz Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi Pazaryeri ilkokulundan mezun olmuştur. 1991-1992 yılları arasında KDZ Ereğli lisesi, 1992 -1993 yılları arasında İstanbul Paşabahçe Ferit İnal lisesinde okuyan Uzun, 1993-1994 yılları arasında Zonguldak Kdz. Ereğli Armutçuk lisesinden mezun oldu. 
1995 yılında Uzun Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited şirketini kurdu ve halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını devam etmektedir. 1997 yılında, Vatani görevini İstanbul Tuzla Deniz Harp Okulunda Bahriyeli asker Serdümen (savaş gemilerinde çavuştan yüksek rütbede bulunan, dümen kullanmakla görevli er) olarak tamamladı.

Yüksek Öğrenimine ilk olarak Brussels Capital Üniversitesi yazılım uzmanlığı olarak başlamış, daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Banka ve Sigortacılık bölümünü okumuş, Beykent Üniversitesi Hukuk Bölümü Adalet Programını başarı ile bitirmiş olup şuan Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğrenimine devam etmektedir. Farklı alanlarda 3 üniversite okumuş ve 1 Fakülteye devam eden Uzun, gençlik yıllarından itibaren Sosyal hayat ve siyasetle iç içe bir yaşam tercih etmiştir.

1999 yılından itibaren genç bir idealist olarak, ülke ve dünya meseleleri, toplumsal sorunlar konusunda araştırmalar yapmış ve bu konulara ilişkin çözüm yolları aramıştır. 1999 yılı Uzun’un aktif siyasete adım attığı dönemdir. 2001 yılında fiili olarak siyasetin içerisinde olan Uzun, 2004 Yılında Uzun Yazılım Ltd. Şti. Şirketini kurmuş olan Uzun, bu şirketinde Yönetim kurulu Başkan yardımcılığını halen devam ettirmektedir.

İstanbul’da parti teşkilatlarında yeni bir örgütsel yapı geliştiren Uzun, geliştirdiği bu yapı ile diğer siyasi parti teşkilatları için de model olmuştur. Uzun, geliştirdiği bu yapı içerisinde özellikle kadınların, gençlerin ve engellilerin aktif siyasete katılımını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmış, siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda ciddi adımlar atmıştır. Okuduğu Üniversite Adalet programı Hukuk Bölümünün bitirme tez konusu olan Siyasi Partiler “Siyasi Parti, Kuruluşu, Organları, Organların Görevleri, Teşkilatlanmaları ve Siyasi Partilerin Tüzel Kişiliklerinin Sona Ermesi” tezini başarı ile tamamlamıştır.

Uzun, bütün bu çalışmalarının yanı sıra 2013 yılından beri kısa adı SAAD olan Sigorta Aracıları ve Acenteler Dernek Başkanlığı görevini devam ettirmektedir. Ayrıca birçok STK larda faal görevleri bulunan Uzun. 06/06/2018 Yılında Kurucu Başkanlığını yaptığı Adalet Birlik Partisi’ni kurarak Tüm delegelerin oyu ile Adalet Birlik Partisi Genel Başkanlığına seçildi. Rusça, Arapça ve İngilizce bilen Uzun. Evli ve iki çocuk babasıdır.