Aralık ayının ilk haftasında kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle Sağlık Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde bir etkinlik düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Kutlandı

 

Aralık ayının ilk haftasında kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle Sağlık Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde bir etkinlik düzenlendi.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, 112 Komuta Merkezi Müdiresi Dr. Gülsün Doğan, 112 personeli, hastane çalışanları ve idarecilerin de katıldığı etkinlikte Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kutlaması dolayısıyla pasta kesildi.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz burada yaptığı konuşmada acil sağlık hizmeti veren personelinin özverili çalışmasına dikkat çekerek şunları dile getirdi: "Sağlık sektörü doğal olarak zor ve yorucu bir sektör. Bu sektörde ter döken her bir çalışanımız elbette çok kıymetli ve takdir edilesidir. Ama halk arasında da -yaptıkları işe saygı ve önemden dolayı- "Hızır Acil Servis" adıyla isimlendirilen 112 personelimiz, biraz daha yoğun bir koşturmacanın içinde kalıyor. Zamana karşı yarışması, trafikteki tehlikeleri, seyir halindeyken hastaya müdahale etme mecburiyeti, olay yerindeki olası saldırılar gibi pek çok faktör, 112 ekiplerimizin sıklıkla karşılaştıkları -onlara göre sıradan- olaylar. Onların bu çabasına bir teşekkür olarak bugün buradayız. Bütün 112 ekiplerimize bu vesileyle teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Etkinlik çerçevesinde ayrıca "Yaşama Yol Ver" standı kurularak vatandaşların seyir halindeyken ambulanslara yol vermesi gerektiği mesajı tekrar hatırlatıldı.

Ayrıca Kızılay Afyon Şubesi de etkinliğe destek vererek bu vesile ile kan vermek isteyen vatandaşlara yönelik bir stant açtı.