Açık Kapı biriminin işleyişi ve yapılan çalışmalar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Toplantıda vatandaşların talep ve beklentilerine hızlı ve etkin bir şekilde çözüm bulunması, yedi iş günü içerisinde cevaplandırılması ve rutin cevaplardan kaçınılması amacıyla ilgili kurumlara resmi yazı yazılması kararlaştırıldı.

Açık Kapı büro ve diğer kurumlardaki personel arasında iletişim ve koordinasyonun hiçbir boşluğa mahal vermeyecek şekilde sağlanmasının kararlaştırıldığı toplantıda, iyi uygulama örnekleri, uygulamada karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi noktasında çözüm önerileri ele alındı.

Sorun alanlarının tespiti ve raporlanmasının sağlandığı toplantıda Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Açık Kapı birimine bizzat gelen yaşlı, engelli, hasta ve düşkünler ile şehit yakını ve gazilere yönelik mihmandarlık hizmetinin etkin bir şekilde yürütülmesi için talimatlar verdi. Ayrıca Açık Kapı birimi personeli ile ilgili standartlara uygunluk, çalışma şartları ve fiziksel koşullar gözden geçirildi.

Son olarak Açık Kapı Projesinin tanıtıma yönelik çalışmaların artırılması kararlaştırıldı.