MAHKEMEDE YARGILANAN ESKİ POLİS MEMURU FETÖ’DEN “ALÇAK” TERÖR ÖRGÜTÜ DİYE BAHSETTİ

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün ve 5 günlük hava durumuAfyon'da bugün ve 5 günlük hava durumu

 

 Sanık eski polis Ercan Ünivar:   “Telefonumda ByLock çıkarsa parmaklarımı keserim”

Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davaların mahkemeden sanıklara ceza yağdı. 9 sanığın ayrı ayrı yargılandığı davada zanlılara toplamda yaklaşık 66 yıl hapis cezası verildi.  

  Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalar sabah erken saatlerde başladı. Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan hakim karşısına çıkan zanlılar kendileri hakkında verilen karar öncesi son savunmalarını yaptılar. 

  FETÖ sanığı iş yerindeki dolaptan çıkan Gülen CD ile ilgili savunma yaptı

  FETÖ ile iltisakı olduğu iddia edilen Hocalar ilçesindeki Şelale Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeliği, kapatılan Bank Asya’da hesaplarının olması ve çocuklarını FETÖ’ye ait özel okula gönderdiği iddiası ile zanlılardan Ercan Sarıgül, yaptığı savunmasında terör örgütü ile kesinlikle ilgi ve alakasının olmadığını öne sürdü. Mahkeme heyetinin yönelttiği “iş yerindeki Fettullah Gülen CD’sinin ne işi vardı?” sorusuna yanıt vererek kendisini şu şekilde savundu:

  “Bana ait marketim var orda müşterilerin kullanması için emanet dolapları var CD orada bulundu. Orada ne işi var bilmiyorum. Biz o dolapları haftada bir temizleriz. Birisi gelip o dolaba CD’yi koymuş ve hakkımızda ihbarlar da yapıldı.”

  Sarıgül ayrıca, üyesi olduğu derneğin 2015 yılında kapatıldığının Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmadığını ve Bank Asya ile de çalışma gerekçesini ilçede bir kamu bankası şubesinden başka banka olmadığını PTT’nin de Bank Asya ile o dönem protokolü olduğu için bu banka ile çalışmak zorunda kaldığını kaydetti.

  Mahkeme heyeti sanık Sarıgül’ü dinledikten sonra hakkında 6 yıl 6 ay 22 gün ile hapis cezası vererek tahliye etti.

  “Byloc’da yazılan mesajlara cevap vermedim”

  Mahkemede yargılanan ve yayınlanan KHK ile polislik mesleğinden ihraç edilen Nuh Esirgenci ise savunma sırasından gözyaşlarına hakim olamadı. Telefonunda FETÖ’ye ait iletişim programı olan “ByLock” tespit edilen ve programa 4 defa giriş yapıldığı belirlenen Esirgenci, programın var olduğunu, ancak hiç kullanmadığını dile getirdi. Esirgenci, “Ben hastayım ve internet kotam da yoktu, yazılan mesajlara da zaten cevap vermedim. FETÖ ile ilgili hiçbir ilgim yok, ben cezaevine girdiğimden bu yana ailem dağıldı. Sağlık sorunlarım var. Astım hastasıyım diyerek savunma yaptı” diye konuştu.

  Sanık Esirgenci, hakkında mahkeme heyeti verdiği kısa bir ara sonrası 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

  “Telefonumda ByLock çıkarsa parmaklarımı keserim”

  Mahkemede yargılanan bir başka eski polis memuru olan ve KHK ile ihraç edilen Ercan Ünivar ise yaptığı savunmasında, Bank Asya’ya para yatırma gerekçesini aynı kurumda çalıştığı amirinin hatır gönül ilişkisine dayandığını iddia etti. Duruşması 30 Ekim 2017’ye ertelenen Ünivar, Mahkemede 6 yıl 6 ay 22 gün ile hapis ile cezalandırılan ve tahliye edilen Ercan Sarıgül, “Alçak FETÖ terör örgütü ile hiçbir alakam olmadı. Telefonumda ByLock çıkarsa parmaklarımı keserim. Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17-25 Aralık sürecinden hemen sonra, 8 gün sonra paranızı bu bankadan çekin diyince paramı çekip Ziraat Bankası'na yatırdım” dedi.

  Ünivar’ın ayrıca telefonunda tespit edilen Bylock dökümlerinin genişletilmesine karar verildi.

  Sanıklar; Nazlı Sancak 9 yıl, Mustafa Karakoç 9 yıl, Resul Torun 9 yıl, Mehmet Erbay 9 yıl, Kazım Çidem 9 yıl, Nuh Esirgenci 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası aldılar. 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan Mehmet Fatih Çınar ve 6 yıl 6 ay 22 gün ile hapis ile cezalandırılan Ercan Sarıgül ise tahliye edildi.