74. DEVLET RESİM VE HEYKEL YARIŞMASINDAN AKÜ’YE ÖDÜL

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü tarafından düzenlenen 74. Devlet Resim ve Heykel Yarışmasında ödüllendirildi.

Türk sanatçılarının son dönem eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak ve sanatçıların verimini arttırmak amacıyla 1939 yılından itibaren kesintisiz olarak devam eden ve bu yıl 74’üncüsü yapılan “Devlet Resim ve Heykel Yarışması” sonuçlandı.

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğr. Gör. Salih Veysel Özel’in torna, kalıp ve serbest elle şekillendirme teknikleriyle gerçekleştirdiği “Dem” adlı yapıtı; Seramik Bölümü mezunu ve Anadolu Üniversitesi Arş. Gör. Emre Can ise üç boyutlu yazıcı ve elle şekillendirme yöntemiyle ürettiği “Çocuk Olmak” adlı yapıt ile seramik kategorisinde ödül alan 3 eser arasında yer aldı.

AKÜ Seramik Bölümü Arş. Gör. Hakan Ergun “Trojen Horse-Hile” adlı yapıtı ile AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Ana Sanat Dalı yüksek lisans mezunu Halil İbrahim Çakır ise “Piramit” adlı yapıtıyla sergilenmeye layık bulunan eserler arasında yer aldı.

Jüri değerlendirmesi sonucu resim, heykel, seramik ve özgün baskı kategorilerinde başarı ve sergilemeye değer görülen toplam 93 eserden oluşacak serginin açılışı ve ödül töreni, Erzurum Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğünde 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek.