Afyon Zafer Stadyumu’nda taraftarımızın da desteği ile 6 puanlık maça çıktık. Hafta ortasında anlaşma sağladığımız Türk futbolunun efsane isimlerinden; Fenerbahçe, Beşiktaş, Denizlispor.. formalarını giymiş, ayağına çok hakim, bilek çalımlarını en iyi atabilen nadir oyunculardan ve çalımları ile defansı çarşı pazar dolaştıran Yusuf Şimşek’le ve onun onbiri ile maça başladık.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

ALTI PUANLIK MAÇ JETLERİN

LOKMAN ÖZKUL'U MAÇ KRİTİĞİ



Afyon Zafer Stadyumu’nda taraftarımızın da desteği ile 6 puanlık maça çıktık. Hafta ortasında anlaşma sağladığımız Türk futbolunun efsane isimlerinden; Fenerbahçe, Beşiktaş, Denizlispor.. formalarını giymiş, ayağına çok hakim, bilek çalımlarını en iyi atabilen nadir oyunculardan ve çalımları ile defansı çarşı pazar dolaştıran Yusuf Şimşek’le ve onun onbiri ile maça başladık.







Kalede Bekir, savunmada Bayram, Gökhan, sağda Aykut Uluç dikkat çeken isimlerdi. Nazmi onbirde değildi sonradan dahil oldu. Maça çok hızlı ve agresif girdik ki öyle de olması gerekiyordu. 15, 20 dakika tam saha baskı kurup, rakibi bunaltma ve golü bulmak gerekiyordu. Nitekim öyle de oldu.



Dakikalar 15’i gösterirken sol çaprazda 18 içinde topla buluşan Aykut’un kesme plase vuruşu ile golü bulduk 1-0. Arkasından iki Giresun atağında kalecimiz Bekir iyi kurtarışlar yaptı,maşaallah diyelim.23 te golü kafa vuruşu ile kalemizde gördük. Bu golden sonra oyun daha ziyade orta saha futbolu şeklinde geçti. İki takımda, özellikle biz ikinci golü bulmaya çalışıyorduk. Bu çabalarımız sonucunda 42 de bulduğumuz gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu ikinci ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golümüzdü. Hakem Zorbay Küçük ve yardımcısı ( bize göre sağdaki, numaralı tribün önündeki) çok kötü bir ilk yarı yönetti.







51’de Giresun’un ofsayt golü geldi. Bize göre açık ofsayttan atılan golle geriye düştük. Uzun itirazlar sonuç getirmedi. Hemen arkasından Oltan’ın muhteşem kafasından beraberlik golünü bulduk 2-2. Altmışta uzun atılan topa hareketlenen Oltan, Giresunspor’lu Aykut Demir ile kalecinin arasına girerek topu üçüncü golümüz olarak filelere gönderdi 3-2.



Son yirmi dakika korku filmi gibiydi. Skoru koruma derdine düştüğümüz için Giresun sağlı sollu ve ortadan ataklarla iyice bunalttı. Bu ataklarda defansımız açık söylemek gerekirse çok açık verdi. Kalecimiz Bekir günün en iyi ismiydi. Kritik kurtarışlara imza attı. Tekrar bir defa daha maşaallah diyelim nazar değmesin. Bayram, Emre defansta sağlamlardı. Uğur önceki maçlarını arattı. Onurcan çok zayıf kaldı değişikliği yerindeydi.







İkinci yarı Bajram Ajeti değişikliği yerinde olmakla birlikte, Ajeti’den beklediğimiz verimi maalesef alamadık. Orta sahadaki boşluğu gidermek için Nazmi’ye ilerideki maçlarda onbirde ihtiyacımız var. Orta sahayı kalabalık tutmamız gerekiyor. Bugün oynadığımız futbol pozitifti, iç saha için olması gerekendi. Lakin dış saha maçlarında bu tarz oyun anlayışı sıkıntı doğurur. Yusuf hoca önlemlerini alacaktır. Rakip Giresunspor çok direndi, iyi mücadele etti. Tecrübeli oyuncuları var oyunu yönlendiren. Aykut Demir, Muhammet Reis, Emre Nefiz takımın abileri ve oyunu iyi yönlendiren oyuncular. 7 numaralı siyahi oyuncuları Michel Landel çok iyiydi. Tutmakta zorlandık, ne yapıyor ediyor kendine boş alan buluyor.



Maçın sonlarında Ajeti ile kontrol etmeye çalıştık. Sonuçta altı puanlık maçı aldık ve Giresunspor’la puan farkını 1’e indirdik. Şimdi yarınlara daha umutla bakıyoruz.







Yusuf hoca maçı yaşıyor ama biraz daha dikkatli olması lazım. Bizim ona saha içinde ihtiyacımız var, kendini tribüne göndertmesin. Bizim kenardan izlediğimize göre bazı pozisyonlarda (haklı olarak) kendini kaybetti çok yoğun itirazlarda bulundu. Dördüncü hakem birçok defa uyardı bir defa da orta hakem uyardı. Seni seviyor ve sana güveniyoruz Yusuf hoca. Taraftarla bütünleştin, oyuncularla hemen kaynaştın, inşallah güzel, güneşli günler bizi bekliyor.



Taraftara da yoğun desteği için teşekkür ediyorum. Hep destek tam destek..



lokmanozkul@gmail. com



Lokman ÖZKUL.

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM