Müştekiler T.Ş. ile M.M.’nin ihbarları üzerine Fetullahçı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla haklarında Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılan biri tutuklu, 7 si firarı 42’si tutuksuz olarak yargılanan 50 kişinin yargılanmalarına devam edildi.
Haklarında Silahlı Terör Örgütü Kurma veya yönetme, silahlı Terör Örgütüne üye olma, Terörizmin Finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, örgüte bilerek, isteyerek yardım etme iddiası ile haklarında kamu davası açılan 50 kişinin yargılamalarına Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Aralarında örgüt elebaşısı Fetullah Gülen’in de bulunduğu davada tutuklu sanık İlyas Demirci savunmasını yaptı.

PARA KASASI DEĞİL!

Tutuklu olarak yargılanan İlyas Demirci hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık Demirci, “Ayyıldız özel eğitim şirketinde çalıştım. Bank Asya’daki hesap hareketlerim işimden dolayıdır. Otel toplantılarına tatil amaçlı ailemle birlikte gittim. Yurt dışına tatil amaçlı gittim” derken sanık avukatı da yaptığı savunmada “Müvekkilim kasa gibi gösterilmiş” dedi. Mahkeme heyeti tanık dinlenmesi ve duruşmadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

KİMLER YARGILANIYOR

50 kişinin yargılandığı dosyada yurt dışında firarı olarak Fetullah Gülen, Necmettin Yılmaz, Mustafa Şahin, Selçuk Bakkalbaşı, Muammer Çelik, Mehmet Kaya ve Emre Demir bulunurken, tutuksuz olarak Semih Yalçınkaya, Mustafa Çubukoğlu, Murat Çoban, Murat Altıntuğ, Kadir Çakır, Mehmet Oruç, İbrahim Alma, Abdurahman Köroğlu, Mustafa taş, Halis Karaca, Erkin Gök, Halil Danacı, Hasan Sağır, Salahaddin Demirtaş, Nurşen Arslan, Ergün Önder, Mehmet Kubat, İsmail Barut, Serkan Eren, Behçet Türkaslan, Ziya Çakır, Ergün Durmuş, Sefa Öztürk, Harun Bakan, Ali Kazım Küllü, Sadık Uzun, Ercan Tireli, Zeynep Elmacı, Nazan Yıldırım, Özgür Ünaldı, Hüseyin Gök, Yusuf Gölçük, Serkan Alan, Münevver Palacı, Sevgi Büyüksenirli, Yalçın Can, Tamer Polat, Ayşe Öztürk, Ümmü Karataş, Murat Sevil, Hasan Aldağ, Uğur Mart, dosyada tek tutuklu sanık olarak İlyas Demirci bulunuyor.

ODAK HABER/AHMET SARLIK