Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği tarafından ortaklaşa organize edilen ve 12-15 Şubat 2020 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans salonlarında gerçekleştirilen 5. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Kursu etkinliği, kapanış töreninin ardından sona erdi.





Etkinlik kapsamında alanlarında uzman 7 farklı üniversiteden, 19 farklı öğretim üyesi tarafından toplam 48 saat dersin anlatıldığı etkinlik, AKÜ Mühendislik Fakültesinde yer alan iki farklı salonda gerçekleştirildi.

TÜBITAK 2237/a programı kapsamında desteklenen etkinlik katılımcıları, etkinlik web sayfası üzerinden gerçekleştirilen 200’den fazla başvuru değerlendirilerek belirlendi. Program kapsamında belirlenen katılımcıların; yol, iaşe ve konaklama masrafları TÜBİTAK tarafından karşılandı ve katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmedi. Etkinlik kapsamında Etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rifat Edizkan, AFJET Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Nezih Gerek, Bilecik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kurban’in yanı sıra birçok akademisyen tarafından katılımcılara Yenilenebilir Enerji Sistemleri ile ilgili konularda dersler anlatıldı. Anlatılan derslerin ardından katılım belgesi takdim töreni düzenlendi. Düzenlenen törende öğretim üyeleri tarafından etkinliğe katılan ve derslere eksiksiz devam eden tüm katılımcılara katılım belgeleri verildi. Etkinlik sonrası gerçekleştirilen sınavda başarılı olanlara ise katılım sertifikalarının gönderileceği bildirildi.

Etkinlik Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu 2012 yılında ilki düzenlenen ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerine münhasır olarak gerçekleştirilen etkinliğe duyulan ilginin giderek arttığını ve etkinliğin ülke çapında, alanında oldukça prestijli bir hale geldiğini belirtti. Bu kapsamda Afyon Kocatepe Üniversitesinin enerji çalışmaları konusunda bir merkez haline geliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Katılımcılara anketlerin de düzenlendiği etkinliğin kapanış konuşmasında Hocaoğlu, etkinlikte görev alan Elektrik Mühendisliği Araştırma Görevlileri Ardan Hüseyin Eşlik, Burak Arseven, Fatih Serttaş ve etkinlikte görev alan Öğr. Gör. Kübra Kaysal ile etkinlikte ders veren tüm öğretim üyeleri ile görev alan öğrencilere teşekkür etti.