rnrnBASKINLARDAN DOLAYI KİMSE KUSURA BAKMASINrnrnAfyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri tarafından İl Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle, il merkezinde faaliyet gösteren kesimhane ve ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BASKINLARDAN DOLAYI KİMSE KUSURA BAKMASIN Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri tarafından İl Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle, il merkezinde faaliyet gösteren kesimhane ve kombinalara yönelik yapılan baskınlarda kaçak kesimleri yapıldığı tespit edilen 14 hayvana ait yaklaşık 5 ton karkas etin yalandığı ve yakalanan etlerin imha edildiği bildirildi.
7-11 Eylül tarihleri arasında yapılan gece yarısı baskınları sonucu ele geçirilen mühürsüz etlerle ilgili olarak bir açıklama yapan, Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, baskınlar öncesinde et ve süt işletmeleri ile birlikte, fırın ve kasaplara hijyen ve mevzuat eğitimleri verildiğini, özellikle bu işletmelere resmi veteriner hekim kontrolü dışında kaçak hayvan kesilmemesi noktasında defalarca gerekli uyarıları yapıldığını kaydederek, “Bu kontrolsüz kesimlerde hasta şüpheli hayvanların kesilmesi insan sağlığını olumsuz etkileyeceği gibi küpesiz, kimlik belgesiz, veteriner sağlık raporsuz hayvanların kesilmesi ise Bakanlığımızın yapmış olduğu küpeleme ve kimliklendirme çalışmalarını olumsuz etkilemektedir. Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Kimseye de çalışmayın demiyoruz. Yalnız hiç kimsenin de kuralları, yasaları çiğneyerek başkalarının sağlığı ile oynamaya ve sağlığını tehlikeye atmaya da hakkı yoktur. Bu sebeple kimse kusura bakmasın il müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmaları herkes işini doğru yapana kadar devam edecektir. Eğer işletmesi veya üretimi için yanlış bir uygulama yapıldığını düşünen olursa yasal haklarını korumak en doğal haklarıdır. Yetkili adli makamlara itiraz edebilir. Bununla ilgili Kanunda kendilerine de süre verilmiştir.” MERVE MORKAYA (İHA)