CHP Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel, “40 gündür suların akmadığı” Ortakarabağ Köyü’ne muhtarın ve köy halkının talepleri doğrultusunda CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’la birlikte gittiklerini belirterek, “Köydeki su sorunu aynı gün çözüldü. CHP varsa çözüm vardır. Aynı gün açıklama yaparak siyasi şov iddiasında bulunan AKP’li Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Dayı ve İGM üyeleri bu kadar zaman neredeydi” dedi.

 





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel, Ortakarabağ Köyü’nde “40 gündür yaşanan su sıkıntısının” “CHP’nin girişimleri” ile çözüldüğünü dile getirerek, su sorunun çözülmesinin ardından AKP Bolvadin İlçe Başkanı’nın açıklama yapmasının manidar olduğunu söyledi.



AYNI GÜN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal ile birlikte Ortakarabağ Köyü’ne gittiklerini ifade eden Çengel, “8 Kasım 2019 Cuma günü ilçe başkanlığımız ve Milletvekilimiz Sayın Burcu Köksal'a gelen “Ortakarabağ Köyü’nde 40 gündür su olmadığı” şikayetleri üzerine bir gün sonrası yani 9 Kasım Cumartesi günü Milletvekilimiz Burcu Köksal ve ben bu sıkıntıyı yerinde dinlemek ve çözüm bulmak için Ortakarabağ köyümüze gittik. Ortakarabağ köyümüzde köy muhtarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde köyümüzdeki sıkıntının bize anlatılandan daha “acı” daha “vahim” bir halde olduğunu gördük. Ortakarabağ köyümüzün 40 gündür suyu olmadığını gördük. Vatandaşın elimizi yıkayacak suyumuz yok, köyümüzde cenaze olsa cenazemizi yıkayacak suyumuz yok dediğini üzülerek dinledik. Vekilimizin konuya duyarlı olacağını ve takip edeceğini en kısa zamanda bu sorunu çözeceğini söylemesi ve köy halkımızın da sosyal medyada yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmesi ile aynı gün Ortakarabağ köyümüzün su sıkıntısı çözülmüştür.” şeklinde konuştu.







ŞOV İÇİN DEĞİL, GELEN TALEP VE SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GİTTİK

Ortakarabağ Köyü’ne şov yapmak veya başka bir amaçla gitmediklerini kaydeden CHP İlçe Başkanı Çengel, “Bizler oraya şov yapmak veya başka bir amaçla gitmedik. Bizler muhtarlarımızın ve köy halkımızın talepleri, ısrarları üzerine gittik. Vatandaşın en temel hakkı olan “su” ihtiyacını gidermek “çözüm” bulmak için gittik. 21. yüzyılda ülkemizin ortasındaki bir köyümüzü “40 gündür susuz bırakmak” AKP Bolvadin İlçe Başkanlığı ve hükümetinizin sorumluluğundadır. Maalesef aynı günü AKP İlçe Başkanının yapmış olduğu talihsiz açıklamayı üzülerek okudum.” ifadelerini kullandı.







ÖMER DAYI ÖNCE BU SORULARI CEVAPLASIN..!

Çengel açıklamasında, AKP İlçe Başkanı Ömer Dayı ve AKP’li İl Genel Meclisi Üyelerine şu soruları yöneltti:



“Kamuoyunun önünde AKP İlçe Başkanı Ömer Dayı ve İl Genel Meclisi üyelerine soruyorum? Ortakarabağ köyümüzde kaç gündür su yok? Köy muhtarımız size sularının olmadığı konusu için geldi mi ?(Geldi ) Köy muhtarımız İl Genel Meclisi Üyelerine sularının olmadığı için geldi mi? (Geldi) Köy muhtarımız gerekli resmi yerlere müracaat etti mi? (Etti) Anadolu’nun ortasında bir köyümüzü “40 gün susuz” yaşamaya mecbur ettiniz. Bu ayıp size yeter.”