Sağlık Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar İl Ambulans Servisi, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında (ASHİ) görev yapan Ambulans Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) düzenlendi.

112 personelinin ambulans sürücülüğündeki kalitenin korunması, ambulans çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve ambulans kazalarının önlenmesi amacıyla düzenlenen eğitim sırasında sürücüler, sırayla ambulansları kullanarak zorlu parkurlarda test sürüşü gerçekleştirdi.
Toplam 4 günlük eğitim süresinde kursiyerlere ambulans mekaniği, sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü, geçiş üstünlüğü, park etme, sollama kuralları, trafikteki özel durumlar ve siren kullanımı gibi konular teorik ve uygulamalı bir şekilde gösterildi.

Acil Sağlık Hizmetleri Birimi Uzmanı Hüseyin Çalışkan zaman zaman hava şartlarının kendilerini zorlasa da eğitimlere ara vermediklerini belirterek "Sağlık Müdürlüğü Eğitim Biriminin sertifikalı olarak verdiği sürüş eğitimleri 2015 yılından bu yana devam ediyor. Eğitimleri 4 yıldır istikrarla devam etmemizin en önemli nedeni sağlık personelimizin ve de ambulanslarımızı kullanan hasta ve yaralılarımızın can güvenliğidir. Bu eğitimle beraber ambulans şoförlerimizin direksiyon hakimiyetini ve vakalardaki serinkanlılığını arttırmış oluyoruz. Hem yeni gelen personelimize hem de bilgileri tazelemek adına hali hazırdaki personelimize eğitimlerimiz devam edecek." dedi.