Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, kurum çalışmaları hakkında Gazetemiz Türkeli’ne açıklamalarda bulundu.

Müdür İnan, kurum olarak toplumun tüm kesimine yönelik yürüttükleri tüm hizmetlerin sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirtti.

4 Huzur evi 13 çocuk evimiz var

Müdürlüğe bağlı 4 huzur evinin olduğunu aktaran İnan; “Kadın statüsüne bağlı olarak kadın konuk evimiz bulunmaktadır. Çocuk Hizmetlerimize bağlı olarak 13 çocuk evimiz bununla birlikte yatırımda kısa süre içerisinde bitmesini beklediğimiz çocuk evleri sitemiz bulunmaktadır. O sitemizde yine kız çocuklarımıza hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Sosyal Hizmet Merkezlerimiz var. Yine il müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren özel bakım merkezlerimiz ve kreşlerimiz bulunmaktadır. Bunlara bağlı olarak özel bakım merkezlerimizin, Emirdağ’da, Sandıklı’da ve Şuhut ilçemizde bulunmaktadır. Yine engelli ve yaşlı hizmetlerine bağlı olarak merkezimizde kısa bir süre içerisinde gerekli yetkilerin devriyle açılışını beklediğimiz engelsiz yaşam merkezimizde zihinsel engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Toplumun tüm kesimlerine ulaşabilecek şekilde hizmetlerimiz yürütülmektedir” dedi.

Acil vakalar hakkında ihbar alıyoruz

Kurumlarına gelemeyen fakat kendilerine ihtiyacı olan tüm vatandaşların ‘Alo 183’ hattından kuruma ulaşabileceklerine dikkat çeken İnan; “Bakanlığımızın koordinasyon iletişim merkezinde alo 183 hattı üzerinden tüm hizmetlerimizle ilgili ihbarlar yapılabilir. Biz bu alanda acil vakalarla ilgili olarak ihbarlarımızı alıyoruz. Bunun dışında il müdürlüğümüzün iletişim hatlarından gerekli başvurular sağlanabilir. Alo 183 hatlarımızın il değerlendirmesi bakanlık iletişim merkezinde sağlanıyor. Onunla ilgili ilgili birimlere yönlendirmeler yapılıyor” diye konuştu.

Nisan ayından önce yeni binamıza taşınacağız

2019 Nisan ayında yeni hizmet binasında çalışmalarını yürüteceklerini aktaran İnan; “Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdumuz olduğu yere yapılmaya başlayan hizmet binamızda çalışmalar sürüyor. Normal şartnamesine göre binamızın teslimi 2019 Nisan ayında yapılacak. Müteahhit firmayla takip sürecimiz Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle yapılıyor. Binamızın 2019 Nisan ayında kalmadan hizmete girmesini bekliyoruz. Bu yeni hizmet binamızda il müdürlüğümüz, ayrıca sosyal hizmet merkezi müdürlüğümüz ve çocuk evlerimize bağlı koordinasyon merkezi müdürlüğümüz hizmetini vermeye devam edecek. Binamızın merkezde olması ulaşımın rahat olması vatandaşlarımıza rahatlık sağlayacak. Hizmet binamızda hizmetlerimizi daha verimli daha hızlı bir şekilde yerine getireceğimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.



TÜRKELİ Gazetesi / Mehmet Karakaş