Afyonkarahisar’a bağlı Sandıklı ilçesinde yapımına 17 yıl önce başlanan Termal Huzurevi inşaatı, halen bitirilemedi.rnrnSandıklı’da şifalı suları ile ünlü Hüdai Kaplıcası girişine 1995 yılında dönemin DYP’li ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’a bağlı Sandıklı ilçesinde yapımına 17 yıl önce başlanan Termal Huzurevi inşaatı, halen bitirilemedi. Sandıklı’da şifalı suları ile ünlü Hüdai Kaplıcası girişine 1995 yılında dönemin DYP’li Belediye Başkanı Murat Akşit’in tarafından karar verilen Termal Huzurevi inşaatı, 2012 yılına gelinmesine rağmen halen bitirilemedi. DYP’li Belediye Başkanı Murat Akşit’ten sonra MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Baştuğ zamanında da yapılmayan huzurevi, AK Parti’li Belediye Başkanı Mustafa Özpınar döneminde Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna devredildi. 2005 yılında dönemin Belediye Başkanı Mustafa Özpınar’ın “Yapımına yıllar önce başlanarak inşaatı yarım kalan ve kaderine terk edilen huzurevi inşaatı yaptığımız girişimler sonucu Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu aracılığı ile TOKİ tarafından tekrar ihale edildi ve yapımına devam edilecek. Termal huzurevi Türkiye’de bir ilk olacak.. İnşaatın bir yıl içinde tamamlanıp hizmet vermeye başlayacak” şeklinde açıklamaları olmuştu. İNŞAAT İÇİN İGM’DEN 150 BİN TL’LİK ÖDENEK AYRILDI
2012 yılı içerisinde Temmuz ayında inşaatta incelemelerde bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan’ın, “Son olarak TOKİ tarafından üstlenilen inşaatın Nisan ayı sonunda bitirilebilmesi için Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü Yapı Dairesi’nden Teknik Ekip ile TOKİ yetkilileri arasında mutabakata varıldı. Yapılan denetlemede, inşaatın bitim süresini doldurdu” demesine rağmen halen inşaat sonlandırılamadı.
İl Genel Meclisi tarafından inşaatın tamamlanması için ayrılan 150 bin TL’lik ödeneğin kullanılarak inşaatın en yakın sürede bitirilmesi hedefleniyor. 8 bin 600 metre kare’si kapalı olmak üzere 11 bin 400 metre kare’lik bir alan üzerine inşa edilen termal huzurevi inşaatının tamamlandığında ise 4 milyon 400 bin TL’ye mal olacağı aktarıldı.
84 kişi kapasiteli termal huzurevinde uzman hekimler, sağlık üniteleri ve kaplıca olanağı olacağı ve Türkiye’nin birçok ilinde bulunan huzurevlerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların dönüşümlü olarak buradan hizmet alacakları belirtildi. ALİ BAYAR (İHA)