Bursa Belediye Başkanı'nın "30 Ağustos toplumun genelini ilgilendiren bir bayram değil" açıklamalarının ardından toplumun bir çok kesiminden tepki sesleri yükselmişti. En anlamlı tepkilerden birisi Afyonkarahisar Barosu'ndan geldi

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı tarafından "Bilmiyenler için 30 Ağustos" başlığı ile yapılan açıklamada, "Biz 26 Ağustosu biliriz, sabaha karşı top sesleriyle gülle olup düşmanın tepesine indiğimiz o sabahı dün gibi hatırlarız..." denildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı "30 Ağustos toplumun genelini ilgilendiren bir bayram değil" açıklaması kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.



Afyonkarahisar Baro Başkanlığı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"27 Ağustosu biliriz. İki kez Yunan işgaline maruz kalan boynu bükük Afyon’un ilelebet hürriyetini kazandığı o bayram gününü hiç unutmayız... 30 Ağustosu biliriz hele... 26 Ağustosta kopan fırtınanın, yani din, vatan, namus uğrunda ölen Türk Ordusunun Allah, Allah sesleriyle 200 bin Yunan askerini perişan ettiği, tarihin en kesin ve göz kamaştırıcı zaferlerinden biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlanışını her gün yeniden yaşarız. Kulağımızda Yahya Kemal’in, “Galip et çünkü bu son ordusudur İslam’ın” dizesiyle anıtlaşan dizeleri çınlar... “Aylardan Ağustos” denildi mi Peygamberin övdüğü Türkleri, hücuma geçen “bozkurtlar ordusunu”, sömürülen insanlığa umut olan, müjde olan zaferlerimizi yâd eder bir daha o günlere döneriz. Niyazi Yıldırım GENÇOSMAN’ın belki de mehtere en çok yakışan Malazgirt Marşıyla  ses verir, Malazgirt zaferi ile vatan olan bu topraklara bir kez daha mühür vururuz... 30 Ağustos bizimdir, yani aziz Türk Milletinin... Sadece bizim mi? Asla! 30 Ağustos, emperyalizmin diz çökeceğini, sömürge ordularının yenilebileceğini görerek kaybolan ümitlerini yeşerten tüm mazlumlarındır... O gün sadece Türkün değil, dünyanın bayramı olmalı desek abartmış olmayız. 30 Ağustosta saatler durmalı, tüm varlık çıt çıkarmadan marşımızı dinlemeli:

Şu kopan fırtına Türk Ordusudur ya Rabbî,

Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbî,

Ta ki, yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın

Galib et, çünkü bu son ordusudur İslam’ın.

Arkasından vecd ile bir sada daha yükselmeli:

Aylardan Ağustos, günlerden Cuma

Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a

Bozkurtlar ordusu geçti hücuma

Yeni bir şevk ile gürledi gökler

Ya Allah...Bismillah... Allahuekber

Ve Ağustos dendi mi, şöyle bir durmalı, aklınıza Malazgirt, Dumlupınar gelmediyse; Alpaslan, Mustafa Kemal hayalinizde belirmediyse bir daha hiç kıpırdamamalı..."