150 Türk mermer firmasının katıldığı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılmak için Çin'e giden Türk mermercilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözden kaçırmayın

Kripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir RehberKripto Vadeli İşlemlerine Hakim Olun: Kapsamlı Bir Rehber

150 Türk mermer firmasının katıldığı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na katılmak için Çin'e giden Türk mermercilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın aktardığına göre, Türkiye'den Çin’in Xiamen kentine Uluslararası Mermer ve Taş Fuarı için giden Türk mermerciler gözaltına alındı.

Xiamen Gümrüğü Kaçakçılık ile Mücadele Bürosu ve Guangzhou Gümrüğü Kaçakçılık ile Mücadele Bürosu’nun, fuar için Çin’de bulunan mermer şirketlerinin temsilcilerine yönelik operasyon gerçekleştirdiği öğrenildi.

Mermer kaçakçılığının önüne geçilmesi için Çin Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 9 Mart sabah saat 06.00’da 200 polisin katılımıyla geniş bir operasyon gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda 3 Türk mermer firmasından O. S., M. O., A. ve Y.C’nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Xiamen ve Guangzhou, Fujan, Zhaoqing ve Yunfu bölgesinden polislerin katıldığı operasyonda bazı ürünlere ve belgelere de el konduğu belirtildi.

Operasyonun, Guangzhou, Yunfu ve Türkiye’de ofisleri bulunan firmaların 2016 yılından bu yana Çinli bazı şirketlerle işbirliği yaparak Çin’e daha ucuza ham mermer getirdikleri iddiası ile gerçekleştirildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında gündeme gelen iddialara göre 400 milyon Çin Yuanı (yaklaşık 323 milyon 782 bin TL) değerinde 240 bin ton mermerin kaçak yollarla Çin’e sokuldu ve bu yolla 30 milyon Çin Yuan’ı (yaklaşık 24 milyon 283 bin TL) vergi kaçakçılığı yapıldı.