Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk bölgesel havaalanı olma özelliğini taşıyan Zafer Havalimanı’nın, yolcu taşımacılığının yanı sıra kargo taşımacılığıyla da bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Bakan Eroğlu, 29 Ekim’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak illeri arasındaki bölgesel Zafer Havalimanı’na, İstanbul’dan tarifeli uçakla geldi.
Eroğlu, Afyonkarahisar Vali Vekili Adem Uslu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak AK Parti İl Başkanları, çeşitli kurumların bölge ve il müdürleri, partililer tarafından karşılandı.
Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ortasına bölgesel havaalanı inşa etmenin hayalleri olduğunu, bu hayalin hayata geçmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.
Pazarlıkla açılışını 30 Ağustos 2013’e çektikleri havalimanının, yapımı üstlenen firmanın yoğun çalışarak 2012 yılında tamamladığını ve 29 Ekim’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, ”Bölgesel bir havaalanı açılması konusunda gereken her türlü kolaylığı gösteren Başbakanımıza, havaalanı bölgesinde kalan arazilerini devletin elindeki başka arazileriyle değiştirmede kolaylık gösteren arazi sahiplerine, tatil, bayram demeden çalışarak erken tarihte bitiren firma ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Her ile bir havalimanı yapılmasının yanlış olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, Zafer Havalimanı’nın ilk bölgesel havalimanı olduğunu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine, zaman içinde ise Eskişehir’e hizmet sağlayacağını vurguladı.
”Türkiye’nin, dünyanın her yerinden bu bölgeye gelmek; buradan da Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’a gitmek artık çok kolay” diyen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
”Havaalanı, yurt dışına, Belçika’ya, Almanya’ya, Avrupa’nın, dünyanın her yerine sefer yapılmasını, hacı adaylarımızın hacca daha kolay ulaşmasını sağlayacağı gibi, yurt dışından da vatandaşlarımızın, turistlerin daha kolay gelmelerine imkan verecek. Bölge, sadece Türkiye’nin değil dünyanın termal sağlık turizm başkenti olacak kapasitedir. Havaalanı, termal turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olacak. Şimdiden bir çok ülkeyle, termalle ilgili diyaloga girildi. Her türlü uçağın iniş kalkış yapabileceği şekilde dizayn edilen, ileri teknolojiyle donatılan Zafer Havaalanı, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın gelişmesi için muhteşem bir adımdır. Buraya kargo seferleri yapılacak, ihracat ürünleri buradan daha kolay şekilde yurt dışına gönderilecektir, ihracatın önünü açacaktır. Bölge için muazzam gelişim sağlayacak.”
Bakan Eroğlu, havalimanın 3 ilin havaalanı olduğunu, illerden hafif raylı sistemle taşımacılık yapılması konusunda Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün ön etüd çalışması yaptığını, 3 ilin de havaalanına sahip çıkarak bölgenin kalkınması için el birliğiyle çalışması gerektiğini kaydetti.
Bakan Eroğlu, havalimanının adının tek il yerine 3 ilin ismiyle anılmasının mümkün olup olmadığı konusunda yöneltilen soru üzerine, bu konunun inceleneceğini belirtti. Havalimanına yolcu taşıma servisiyle ilgili soruya ise Eroğlu, Kütahya’dan servis yapıldığını, diğer illerden de yapılması konusunun zaman içerisinde gerçekleştirileceği yanıtını verdi.